Dvylika susirgusių vaikų – iš Rusijos. Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad infekcija išplito nuo vieno iš Rusijos atvažiavusio mažylio.

Šiuo metu viešbutyje gyvena 330 vaikų, 280 iš jų – atvykę iš Rusijos. Visiems jiems iškilo užsikrėtimo šia liga pavojus. Dauguma jau sergančių vaikų laikomi karantino sąlygomis viešbučio numeriuose. Tiems, kurie jaučiasi patenkinamai, leidžiama vaikščioti viešbučio teritorijoje, o tai dar labiau padidina infekcijos perdavimo galimybę.

Rusijos Generaliniame konsulate tvirtinama, kad neverta kalbėti apie masinį susirgimą ar epidemiją. O štai Rusijos vyriausias sanitarijos gydytojas Genadijus Oniščenka šį vaikų susirgimą sieja su rotoviruso infekcija. Analogiški atvejai jau buvo užfiksuoti Bulgarijoje.

Vaikų teisių specialistas prie Rusijos prezidento Pavelas Astachovas pranešė: „Mes situaciją kontroliuojame. Parašiau laišką Sergejui Lavrovui, Rusijos Užsienio reikalų ministerijos vadovui, kad jie per konsulatą suteiktų pagalbą. Taip pat kreipiausi į Turizmo ministeriją. Jau sulaukta kelių kreipimųsi ir skambučių dėl susirgimų Beleke. Nors liga nėra labai baisi, tačiau vaikai neretai ja perserga sunkiai. Siekiant užkirsti kelią infekcijos plitimui, reikia dezinfekuoti teritoriją, uždaryti viešbučius pusantros savaitės laikotarpiui. Suprantama, kad tam niekas nesiryš“.

Viešbutis „Sirene Belek Golf&Wellness“ savo tinklalapyje paskelbė tokią informaciją: „Pastarąją savaitė rusakalbių svečių vaikams diagnozuota virusinio pobūdžio liga, kurią vienas vaikas perduoda kitam. Įveikus gydymo kursą, pasveikstama per keturias-penkias dienas. Šia liga suserga maždaug penkerių metų vaikai. Gydytojai nustatė, kad minėta liga nesuteikia rimto pagrindo nerimauti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)