Vis tik mažasis jo sūnus Lenny-George’a puolė tėvui į pagalbą. Kaip rašo „Daily Mail“, mažylis užlipo ant kėdės, atidarė šaldytuvą ir iš jo ištraukė porą indelių jogurto. Sudėtingoje situacijoje nepasimetęs berniukas iš žaislinės savo virtuvėlės paėmė plastmasinį peilį, nes nesugebėjo atidaryti įrankių stalčiaus. Žaisliniu įrankiu jis tėvui į burną dėjo jogurto, kol jis atgavo sąmonę ir tapo pajėgus pasiimti gliukozės tablečių.

Drąsaus mažylio mama 31-erių Emma patikino jaučianti neapsakomą pasididžiavimą savo sūnumi ir neabejojo, kad viskas galėjo baigtis visai kitaip. „Jis išgelbėjo jo gyvybę. Markui – pirmojo tipo diabetas, keturis kartus per dieną jis turi gauti insulino. Buvo sekmadienio vakaras, turėjau nuvykti pas mamą, vos pora minučių kelio automobiliu, kai išvykau, jie kartu žiūrėjo filmukus.“ – pasakojo moteris. „Manęs nebuvo apie 30 minučių, o kai grįžau, jie gulėjo ant sofos.

Markas neatrodė gerai, todėl paklausiau, kas nutiko. Lenny atsisuko į mane ir pasakė, kad išgelbėjo tėtį, o Markas patvirtino, kad tai yra tiesa, Jis sugebėjo pamaitinti Marką, kad jo organizme cukraus lygis pakiltų ir jis taptų pajėgus susirasti tablečių. Scenarijus galėjo būti visiškai kitoks, jei jis būtų buvęs lovoje ar Lenny nebūtų pajėgęs padaryti tai, ką padarė. Jis galėjo taip ir nenubusti iš komos.“ – abejingų nepaliekančią istoriją pasakojo moteris.

Jei diabetu sergančio asmenis kraujyje gliukozės lygis staiga smukteli ar labai pakyla, jį gali ištikti koma. Nors dažniausiai prieš pasineriant į pavojingą būklę diabetu sergantiems asmenims pasireiškia tam tikri simptomai, vis tik dažnai aplinkiniai jų neatpažįsta ir nesugeba tinkamai reaguoti.

Moteris sakė, kad jos vyrui šis rodiklis buvo nukritęs iki 1,1, nors normaliomis sąlygomis jis svyruoja tarp 4 ir 7. Dar ji patikino, kad niekas niekada nėra jos mažamečiui sūnui paaiškinęs, ką daryti, kai tėtį apima ši būklė, kaip teisingai elgtis, kai nutinka tai, kas nutiko. „Turbūt Lenny yra anksčiau matęs Marką, kai jam būdavo prastai, o aš skubėdavau prie šaldytuvo, kad duočiau jam maisto“, - spėjo mama. „Jei spintelėje nerasdavau šokoladukų, duodavau jam jogurto“, - sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)