Praėjusią savaitę Vilniaus „Genio“ pradinės mokyklos administracija informavo VMVT apie įtariamą ūmios žarnyno infekcijos protrūkį, dėl kurio į pamokas neatvyko daugiau kaip 100 moksleivių. Į medikus kreipėsi 7 šios mokyklos moksleiviai, kuriems buvo diagnozuotas ūmus gastroeneterokolitas.

Kilus įtarimų, kad ūmios žarnyno infekcijos protrūkis galėjo kilti dėl viešojo maitinimo įstaigos, teikiančios paslaugas šioje mokykloje, kaltės, VMVT inspektoriai atliko skubų patikrinimą.

VMVT duomenimis, ištyrus plovinius, atrinktus nuo maisto ruošimo paviršių, įrangos bei darbuotojų rankų, užkrečiamųjų ligų sukėlėjų nebuvo nustatyta.

Tačiau patikrinimo metu konstatuota, kad mokyklos maisto tvarkymo patalpos netvarkingos, jas reikia remontuoti, ventiliacijos sistema neefektyvi, ant sienų kaupėsi pelėsiai. Įmonės savininkei buvo nurodyta išvalyti, išdezinfekuoti ir suremontuoti šias patalpas.

Šiuo metu valgyklos patalpos išvalytos, atlikti pagrindiniai remonto darbai, todėl Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai po pakartotinio patikrinimo leido įmonei maitinti moksleivius.

Vykdomas tolesnis tyrimas, siekiant nustatyti ūmios žarnyno infekcijos priežastis.

Mokykla dvi dienas - praėjusį ketvirtadienį ir penktadienį - neveikė, nuo pirmadienio joje vėl vyksta pamokos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)