Aukšta temperatūra parodo, kad organizmas kovoja su infekcija. Faktiškai, karštį mažinantys vaistai nepadeda vaikui kovoti su liga, atvirkščiai – jis netenka šio apsauginio mechanizmo.

Be to, vaikams, kurie buvo girdomi paracetamoliu iki 15 mėn., gresia rizika susirgti astma iki 6 m.

Didžiosios Britanijos nacionalinės sveikatos instituto specialistai siūlo karštį mažinančius vaistus vaikui duoti tik retais atvejais ir tik prižiūrint pediatrui. Dirbtinai mažinant temperatūrą, bakterijos ir virusai organizme plinta greičiau, kraujyje mažėja leukocitų skaičius, todėl organizmas ilgiau neįveikia infekcijos.

„Vaiko temperatūros svyravimai padeda gydytojams atpažinti rimtas ligas. Jei tėvai nuolat numušinės karštį, specialistai negalės tiksliai nustatyti ligos ir vaikui padėti.

Be to, labai svarbu neperdozuoti vaistų – vaikams galima duoti ne daugiau 4 dozių išrašyto paracetamolio kiekio per 24 val. ir ne daugiau 4 dozių ibuprofeno“, – sako Didžiosios Britanijos pediatrijos akademijos ekspertai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)