Vilniaus klinikinė ligoninė ir Antakalnio ligoninė buvo sujungtos prieš ketverius metus, įgyvendinant Vyriausybės nutarimą, rašoma pranešime spaudai.

„Ligoninės buvo sujungtos dėl politinių priežasčių, siekiant apsaugoti specialią ligoninę, filialą Antakalnio gale nuo sklypo skaidymo, nuo aibės tikrų ir įsivaizduojamų pavojų. Dabar viskas pasikeitė iš esmės, nes planų kažką pardavinėti ar nuomoti niekas nebeturi, o tiek filialas, tiek Antakalnio pagrindinė ligoninė dubliuoja kai kurias paslaugas. Antras dalykas, kai kurias paslaugas dubliuoja su Santariškėmis, ypač Vaikų alergologijos centras. Trečias dalykas – kartu su savivaldybe ministerija yra priėmusi sprendimą, ministro įsakymu, steigti Respublikinį gerontologijos centrą“, – sakė sveikatos klausimus kuruojantis mero pavaduotojas Gintautas Paluckas.

Perdavus Vilniaus universitetinę Antakalnio ligoninę valstybei, Sveikatos apsaugos ministerija turėtų didesnes galimybes suformuoti racionalesnę teikiamų paslaugų struktūrą. Įvertinus ligonių srautus, būtų racionaliau panaudojamos turimos ligoninės lovos, atsisakyta teikiamų paslaugų dubliavimo, efektyviau naudojamos sveikatos priežiūrai skirtos lėšos. Reorganizacija leistų užtikrinti saugių ir kokybiškų teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą Vilniaus miesto ir kitų rajonų gyventojams.

Po reorganizacijos būtų įsteigtos dvi atskiros viešosios įstaigos: Vilniaus klinikinė ligoninė ir Vilniaus universitetinė Antakalnio ligoninė.

Sprendimą dėl Antakalnio ligoninės reorganizacijos Taryba priims kitame Savivaldybės tarybos posėdyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)