Laikas susimąstyti – jūsų odai reikia dėmesio ir pagalbos. Vis tik organizmo praturtinimas svarbiais vitaminais ir maistingosiomis medžiagomis gali padėti kovojant su dažniausiai varginančiomis odos problemomis: paraudimu, uždegimais ir raukšlėmis, rašo „Daily Mail“.

Skelbiamame vaizdo įraše mitybos specialistas Rickas Hay paaiškina, kokios rūšies maistas gali padėti, jei norite apsaugoti odą nuo senėjimo, o kokių produktų geriau vengti. Be to, neretai rekomenduojama vartoti ir maisto papildų.

1. Ryškiaspalviai vaisiai ir daržovės

Geriausias senstančios odos draugas – ryškių spalvų, daug vitamino C ir beta karoteno turintys produktai. Svarbus procesas, susijęs su kolagenu, kuris neįmanomas be vitamino C ir dėl kurio oda tampa lygesnė, stangresnė, sumažėja raukšlės. Itin svarbių maistingųjų medžių gausite vartodami apelsinų, melionų, abrikosų, persikų, braškių ir kitokių uogų.

2. Gyvybiškai svarbios riebalų rūgštys

Ne ką mažiau svarbu kovojant su odos senėjimu vartoti pakankamą riebalų rūgščių kiekį. Šios rūgštys itin svarbios tinkamai ląstelių būklei palaikyti, nes nuo to tiesiogiai priklauso kokybiškas odos aprūpinimas drėgme ir maistingosiomis medžiagomis. Sudrėkinta oda išskiria natūralių aliejų, kurie odai suteikia stangrumo ir skaistumo. Itin svarbių riebalų rūgščių trūkumas gali odą išsausinti ir netgi sukelti uždegimą. Jei norite organizmą praturtinti sveikomis riebalų rūgštimis, valgykite lašišų, skumbrių, avokadų ir maltų kanapių sėklų.

3. Produktai, kurių geriau vengti

Pageidaujantiesiems džiaugtis gražia ir sveika oda tiesiog būtina iš mitybos raciono pašalinti itin daug cukraus turinčius produktus, stipriai perdirbtą maistą, daug gyvūninės kilmės riebalų turinčius produktus ir bet kokį kitą maistą, kuriame gausu kviečių ir pieno produktų. Jei rinksitės šiuos nesveikus produktus, galite susidurti su odos paraudimų ir uždegimų problema. Be jokios abejonės, tikrų tikriausi odos priešai – alkoholis ir tabakas.

Ne ką mažiau odai kenkia stresas – šis veiksnys pastebimai spartina senėjimo procesą. Svarbu nepamiršti, kad būtent su stresu susijusios pačios įvairiausios odos ir plaukų problemos. Kiekvieno žmogaus organizme yra streso hormonu vadinamo kortizolio. Kai patiriame didesnį stresą, suaktyvėja riebalų išsiskyrimas, todėl oda tampa riebesnė ir atsiranda kitų su oda susijusių problemų.

Ar reikia vartoti papildų?

Esminiai odą puoselėti padedantys vitaminai – A, C ir E. Šie vitaminai skatina kolageno gamybą, o tai savo ruožtu suteikia odai stangrumo ir slopina uždegimus. Ne ką mažiau svarbus yra cinkas, pasižymintis žaizdų gijimą spartinančiomis savybėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)