Parlamento pirmininkei jis paaiškino, kodėl juodąjį viceministrų sąrašą turi tik prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius.

Kaip žinoma, šalies vadovė D. Grybauskaitė neslepia, kad viceministrai iš STT parengto sąrašo Vyriausybėje nepageidaujami. Sąraše mirga bent du „tvarkiečiai“: vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius ir aplinkos viceministras Almantas Petkus. Sąraše yra ir trys „darbiečiai“: žemės ūkio viceministrai Živilė Pinskuvienė ir Rytis Šatkauskas bei energetikos viceministrė Žydrūnė Juodkienė.

„Darbiečių“ lyderė Loreta Graužinienė D. Grybauskaitės pareiškimus apie „juodąjį sąrašą“ yra pavadinusi šantažu.

„Seimo pirmininkei buvo paaiškinta, kad iš tikrųjų buvo pateikta tam tikra informacija. Vadovaujantis Kriminalinės žvalgybos įstatymo 19 straipsnio, 4 dalimi kalbama apie tris valstybės vadovus, tai to įstatymo pagrindu buvo pateikta tam tikra kriminalinės žvalgybos informacija“, - po susitikimo sakė S. Urbanavičius.

Klausiamas, kodėl ši informacija nebuvo pateikta Seimo pirmininkei L. Graužinienei, STT vadovas aiškino, kad premjeras ir prezidentė šiuo metu dalyvauja Vyriausybės formavime.

„Mes pateikėme premjerui ir prezidentei todėl, kad jie dalyvauja Vyriausybės formavime šiame etape. Taip, mes aptarėme šį klausimą su Seimo pirmininke, problemų nėra“, - teigė pareigūnas.

Pasiteiravus, kodėl pagal šią informaciją nėra pradėti ikiteisminiai tyrimai, STT vadovas pabrėžė, kad valstybės vadovams pateikta kriminalinės žvalgybos informacija. Klausiamas, kuo tai skiriasi nuo duomenų, kai pradedami ikiteisminiai tyrimai, jis pasiūlė pasiskaityti įstatymą.

Seimo pirmininkė L. Graužinienė susitikimą su STT vadovu S. Urbanavičiumi komentavo aptakiai: „Aš jokios trokštamos informacijos neprašiau, mes kalbėjome dalykiškai, kalbėjome kaip institucijų vadovai. Apsikeitėme nuomone ir informacija“.

Darbo partijos pirmininkė aiškino, kad bus kalbamasi su partijos deleguotais ministrais, kurie ir yra atsakingi už viceministrų darbą. „Pirmiausia norėsime išklausyti jų pozicijos ir ministrai turi teisę kreiptis pagal įstatymą dėl prevencijos korupcijos atveju kai jie iš naujo perskirs viceministrus. Ir tada bus labai aišku, ar yra problemų, ar ne“, - teigė politikė.

Paprašyta įvertinti, ar STT pasielgė teisingai pateikdama informaciją apie ministrus, L. Graužinienė aiškino, kad STT informaciją pateikė įstatymų nustatyta tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)