Tokia programa savivaldybės lėšomis pirmą kartą buvo pradėta įgyvendinti pernai, tačiau tada sveikatingumo mėnesiai truko tik nuo rugsėjo vidurio iki Kalėdų.

"Šiemet sveikatingumo programa bus daug platesnė. Pavasarį ir rudenį miestiečius ketiname kviesti į sporto bazes, vasarą užsiėmimai vyks parkuose, skveruose. Profesionalūs treneriai čia ves mankštą, bus galima bėgioti trasomis. Mankštintis parkuose bus galima net šeimomis", - programą pristatė savivaldybės Sveikatos skyriaus vedėjos pavaduotoja Jūratė Grubliauskienė. Šiai programai įgyvendinti skirta 60 tūkstančių litų.

Numatoma, kad užsiėmimai atvirame ore vyks Skulptūrų parke, prie Trinyčių tvenkinio, Vasaros estradoje ir kitose vietose. "Kaip užimti atėjusius pasportuoti, bus trenerio fantazijos reikalas. Galbūt estrados aikštyne būtų galima daryti kvėpavimo, jogos pratimus", - svarstė J.Grubliauskienė. Moteris teigė, kad pernai užsiėmimus lankę miestiečiai jau dabar neduoda ramybės ir klausia, kada šiemet bus galima pradėti sportuoti. Programa prasidės vos paaiškėjus paslaugų teikėjui.

Tikimasi, kad konkurse dalyvaujančios sporto įstaigos pasiūlys dar daugiau nei pernai įvairiausių užsiėmimų.

Pernai šią programą įgyvendino Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centras. Rekreacijos specialistė Jūratė Kenstavičienė "15min" pasakojo, kad praėjusiais metais įvairius sporto užsiėmimus lankė 495 mokyklinio amžiaus vaikai bei 262 pagyvenę miestiečiai. Iš jų vyriausiajam buvo 81 metai.

"Vaikai lauko aikštyne galėjo žaisti krepšinį, taip pat buvo organizuojamos futbolo, krepšinio varžybos. Pagyvenę žmonės lankė jogą, aerobiką, sportavo treniruoklių salėje. Užsiėmimai vyko ir gryname ore Smiltynės sporto bazėje. Daugiausiai norinčiųjų buvo lankyti baseiną", - pasakojo J.Kenstavičienė.

J.Grubliauskienė "15min"sakė, kad šiemet dar bus svarstoma, ar vykdyti užsiėmimus Smiltynėje, nes vyresnio amžiaus žmonės skaičiuoja kiekvieną litą ir nenori leisti pinigų persikėlimui keltu.

"Ši programa išties pasiteisino. Gyventojus stipriai kamuoja širdies ir kraujagyslių ligos, nemažai yra nutukusių žmonių. Tad sveikatingumo mėnesiai padeda su tuo kovoti. Svarbu ir tai, kad kiekvienas norintis sportuoti, prieš tai privalo pasitikrinti sveikatą, o paprastai tai daro ne visi", - sakė J.Grubliauskienė.

Ji teigė, kad kitąmet į programą bus siekiama įtraukti užsiėmimų, mažinančių stresą. Būtent jis dažnai tampa jaunų žmonių infarkto ir kitų ligų priežastimi.

Anot J. Grubliauskienės, pagal šių metų visuomenės sveikatos rėmimo specialiąją programą taip pat numatyta dešimčiai mokyklų padovanoti kilnojamus teniso stalus. "Norime, kad moksleiviai per pertraukas ne rūkytų, o žaistų tenisą. Bus prasminga veikla", - šypsojosi moteris.

Finansų ir ekonomikos komitete svarstant sveikatingumo programą, tarybos narys Sigitas Dobilinskas teiravosi, kodėl sportu nebūtų galima sudominti dar daugiau klaipėdiečių - tam tereikia po pamokų ir savaitgaliais atverti mokyklų sporto sales. Tačiau Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Jolanta Ceplienė "15min"teigė, kad didžiulių mokyklos pastatų negalima palikti be priežiūros, tad mokytojams tektų papildomai mokėti už darbą. "Tokiu atveju turėtų budėti nemažos pajėgos, o tai įmanoma, tik jei būtų pinigų", - teigė J.Ceplienė.