Lesbiečių porai – Beth Gardner ir jos žmonai Nicole netiko nei kainos, nei faktas, kad dauguma spermos banko donorų išlieka anonimais. „Jos norėjo, kad jų vaikas turėtų galimybę kada nors sužinoti, kas jo arba jos tėvas“, – rašo autorius. 2010 m. vasarą Beth ir Nicole interneto naršyklėje įvedė žodį „spermos donoras nemokamai“ ir rado daugybę skelbimų, forumų ir tinklalapių, kuriuose narystė uždara.

„Dauguma donorų, kaip ir įprastuose spermos bankuose, įsipareigoja patvirtinti tinkamą sveikatos būklę ir atsisakyti tėvystės teisių“, – praneša leidinys. Tačiau šie donorai neima pinigų, be to, sutinka pranešti savo vardus ir neatsisako kontaktų su vaikais ateityje. „Daugelis vyrų sako, kad spermą aukoja iš altruizmo, tačiau kai kurie atvirai svarsto apie nestandartinį seksą ir norą išplatinti savo genus“, – rašoma straipsnyje.

Į Beth ir Nicole skelbimą atsiliepė daugiau nei dešimt vyrų. Beth teigimu, tarp jų buvo keli keistuoliai, tačiau dauguma buvo labai mieli ir akivaizdžiai išsilavinę žmonės. „Po kruopščios atrankos procedūros – atsakymų į improvizuotos anketos klausimus, pokalbių, patikrinimų ir venerinių ligų analizių – pora išsirinko vyresnį nei 30 m., aukštą kvalifikaciją turintį specialistą ir susitarė dėl spermos perdavimo“, – rašoma straipsnyje.

Kaip ir dauguma moterų, norinčių spermą gauti nemokamai, Beth ir Nicole pasirinko dirbtinį apvaisinimą.

„Paprastai tokiu atveju šviežia sperma įšvirkščiama į vaginą arba supilama į gaubtuvėlį, kuris užmaunamas ant gimdos kaklelio“, – rašo žurnalas. Kadangi visi trys yra užimti žmonės, be to, reikėjo atsižvelgti į ovuliacijų kalendorių, pasimatymai su donoru vykdavo vietose, kurios labiau kelia asociacijas apie nesantuokinius ryšius – viešbutyje, ant galinės Beth automobilio sėdynės, priekaboje kempinge, kavinės tualete. Kavinėje donoras užsidarė vienas tualete, po to išėjo ir perdavė Beth gaubtuvėlį su sperma. Tada ji įėjo į tualetą ir užsimovė gaubtuvėlį ant gimdos kaklelio. Kol veikė gamtos dėsniai, visa trijulė kartu gėrė kavą kavinėje“, – pasakojama leidinyje.

Tuomet pradėti vaiko nepavyko, bet Nicole ir Beth su savo donoru tai mėgina atlikti vėl. Be to, sausio mėnesį Beth įkūrė naują internetinį portalą „Free Sperm Donor Registry“ (FSDR), kuris primena pažinčių svetainę. Per pusę metų portale užsiregistravo daugiau nei 2 tūkst. žmonių, įskaitant 400 donorų. Šį rudenį laukiama pirmojo vaiko gimimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją