Pernai balandį vėjaraupiais serganti mergaitė buvo išsiųsta namo iš Lutono ir Danstablo universitetinės ligoninės.

Nuodugniai išanalizavus įvykusį atvejį buvo padaryta išvada, kad ligoninės gydytojai nesugebėjo nustatyti tam tikrų sepsį sukėlusių ligos komplikacijų.

Ligoninės atstovas šią nelaimę pavadino ypač skaudžia ir pareiškė nuoširdžią užuojautą mergaitės šeimai.

Anot ligoninės atstovo, ligoninės darbuotojai negali plačiau pakomentuoti apie šį sudėtingą atvejį padarytų išvadų, nes dar turės būti ištirta mergaitės mirties priežastis.

Anot incidento tyrėjų, mergaitės sepsio simptomų nebuvo pastebėta, kai ji pirmą kartą buvo pristatyta į ligoninę, kadangi susirgo vėjaraupiais.

Ji buvo išsiųsta namo, tačiau kitą dieną vėl atsidūrė ligoninėje dėl patirto septinio šoko ir organų funkcijų sutrikimų.

Tyrimo ataskaitoje nurodoma, kad lietuvę buvo nutarta nugabenti į Londono „Great Ormond Street“ ligoninę. Deja, pakeliui į ligoninę mergaitė mirė.

„Atlikus tyrimą daromos išvados, kad jei sepsis būtų nustatytas ir pradėtas gydyti per pirmąjį apsilankymą, tikimybė išgelbėti pacientės gyvybę būtų buvusi didesnė“, – tvirtinama ataskaitoje.

Šeimos buvo nuoširdžiai atsiprašyta už tai, kas nutiko, ir išreikštas apgailestavimas dėl sielvarto, kurį teko patirti.

Ataskaita buvo papildyta ir rekomendacija ligoninių greitosios pagalbos skyriams, nurodančia, kad pacientams, kuriems įtariama infekcija, turi būti atliktas sepsio tyrimas.

Netektį patyrusi mergaitės šeima grįžo į Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)