Pietinėse Europos šalyse, įskaitant Ispaniją, Prancūziją ir Italiją, pusryčiai – tai stiprios kavos puodelis su pyragėliu. O Pietų Korėjoje pusryčiai yra gausūs ir primeną šventinį stalą.
Štai ką žmonės valgo pusryčiams skirtingose pasaulio šalyse:

Kinija. Tradiciniai pusryčiai Kinijoje skiriasi priklausomai nuo regiono, tačiau milijonai kinų pusryčiams valgo keptos tešlos lazdeles ir geria sojų pieną. Taip pat yra populiarūs garuose virti koldūnai ar sriuba.

Pusryčiai Kinijoje

Australija: Australai labai mėgsta alaus mielių užtepėlę „Vegemite“, kurią gali valgyti kiekvieną dieną. Jie valgo daug vaisių, o taip pat mėgsta angliškus pusryčius.

Pusryčiai Australijoje

Brazilija: Brazilai rytais geria kavą su pienu, valgo duonos, sūrio ir kumpio. Taip pat rytais patiekiama tiršta juodųjų pupelių ir mėsos sriuba „Feijoada“.

Kolumbija: Pusryčiai Kolumbijoje – salsvokas kukurūzų blynas, kuris patiekiamas su sviestu, kiaušiniu, mėsa ar džemu.

Pusryčiai Kolumbijoje

Kuba: Kubiečiai pusryčiauja valgydama skrudintą duoną su sviestu ir užsigerdami su kava ir pienu.

Anglija: Anglai ryte sočiai pavalgo. Angliškus pusryčius sudaro kepti kiaušiniai, dešrelės, šoninė, pupelės, grynai ir virti pomidorai.

Prancūzija: Tradiciniai prancūzų pusryčiai – kava ir kruasanas.

Pusryčiai Prancūzijoje

Vokietija: Vokiečiai pusryčiams renkasi šviežią duoną, įvairių šaltų mėsos gaminių, sūrių, ant duonos tepa sviesto arba džemo.

Indija: Pusryčiai Indijoje skiriasi priklausomai nuo regiono, tačiau dažnai per pusryčius patiekiama įvairių vaisių ir daržovių salotų bei duonos.

Italija: Dauguma italų dieną pradeda išgerdami kapučino ir suvalgydami pyragėlį su džemu ar šokoladu.

Meksika: Meksikiečiai pusryčiauja sočiai. Dominuoja tokie patiekalai, kaip vištienos užkepėlė (chilaquiles) ar ant kukurūzų paplotėlio patiekiami kepti kiaušiniai (huevos rancheros). Taip pat populiarūs įvairūs suktinukai su kava.

Japonija: Tradicinius japonų pusryčius sudaro „Miso“ sriuba, garuose virti ryžiai, marinuotos daržovės ir žuvis arba japoniškas omletas „tamagoyaki“.
Pusryčiai Japonijoje

Rusija: Rusų pusryčių valgiaraštyje dominuoja įvairūs blynai, varškėčiai, lietiniai, sklindžiai.
Turkija: Tradiciniai turkų pusryčiai – duona, sūris, sviestas, alyvuogės, kiaušiniai, pomidorai, agurkai, džemas, medus ir saldėsis „kaymak“.

Pusryčiai Rusijoje

Ispanija: Ispanai pusryčiams mėgsta valgyti skrudintą duoną su pomidorų užtepėle. Taip pat populiarios iš tešlos keptos lazdelės „churros“.

Pietų Afrikos Respublika: Čia pusryčiams žmonės dažnai valgo košę, verdamą iš kukurūzų ir vadinama „putu pap“.

Pietų Korėja: korėjietiški pusryčiai labai primena korėjietiškus pietus. Valgomi ryžiai, sriuba, raugintos daržovės, žuvis ar jautiena. Dažnai per pusryčius valgomi praėjusios dienos maisto likučiai.

Pusryčiai Korėjoje

Jamaika: Termiškai apdorotas vaisius – kriaušinė bligija – labai panašus į plaktą kiaušinienę ir yra populiarus pusryčių patiekalas Jamaikoje. Prie jo dažnai patiekiama keptų bananų, žuvies, šviežių vaisių.

Švedija: Švedai mėgsta pusryčiams valgyti didžiulį atvirą sumuštinį, į kurio vidų deda žuvies arba šaltų mėsos gaminių, sūrio, majonezo ir pomidorų bei agurkų.

Pusryčiai Švedijoje

Jungtinės Valstijos: Pusryčių valgiaraštis Amerikoje yra labai įvairus, tačiau dažniausiai jame rasime kiaušinių, bulvių, šoninės ir dešrelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)