Pasak medikų, gyvybei pavojinga alerginė reakcija žmogų gali ištikti po širšės įgėlimo praėjus vos keliolikai sekundžių - nelygu imunitetas, organizmo savybės, nuodų kiekis. Tuomet kiekviena
akimirka brangi, nes žmogus gali staiga mirti uždusęs nuo kvėpavimo takų sutinimo ar dėl to, kad staiga nukrinta kraujo spaudimas.

Pasak Respublikinės Šiaulių ligoninės gydytojo Olego Stungio ypač budrūs turėtų būti žmonės, kuriuos po širšės įgėlimo medikai kartą jau išgelbėjo. Tikimybė, kad antrą kartą įgėlus šiam vabzdžiui pasikartos gyvybei pavojinga reakcija, labai didelė.

Tokiu atveju rekomenduojama nuolat nešiotis vadinamųjų priešnuodžių. Kokių vaistų turėti ir kaip juos vartoti įgėlus širšei ar bitei turi patarti medikai. Tiesiog žmonės turi patys pasirūpinti neužmiršti jų nešiotis.

Gydytojas sako, kad ne visuomet, kuomet įgelia vabzdys reikia šauktis greitosios pagalbos ar lėkti į priėmimo skyrių. Jeigu žmogus staiga nedūsta, netinsta, o jam tik skauda įgeltą vietą, medikai vargu ar padės. Užtenka šaldyti įgėlimo vietą ir gerti vaistininko pasiūlytus medikamentus nuo skausmo – to pakanka, kad skausmas atlėgtų.

Medikas sako, kad jeigu visi, kam dėl sugėlimo tiesiog skauda lėktų į ligoninę, priėmimo skyrius
persipildytų.

Gydymo ligoninėje prireikia tokiu atveju, jeigu išgelbėtas žmogus serga pavojingomis lėtinėmis ligomis – tokiomis, kaip cukraligė. Būklę įvertina medikai.

Ligoninės gydytojas sako, kad mirtinų atvejų dėl įgėlimų Šiaulių krašte šiemet nepasitaikė – visais pavojingais atvejais medikai suspėjo laiku.

Medikai mano, kad širšių sugeltų žmonių būtų kur kas mažiau, jeigu jie saugotųsi – gamtoje, paplūdimiuose nevalgytų saldumynų, negertų alaus, saldžių gėrimų, mat būtent tai vilioja širšes ir bites.

Patariama gamtoje dėvėti nors kokį apavą, nes neretai žmonės sugeliami, kai vabzdžius užmina.