Savivaldybės Administracija reiškia gilią užuojautą šeimai, o sunerimusiai darželio bendruomenei rekomenduoja ir pataria, kaip šiuo metu reikėtų elgtis.

Pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausiosios specialistės Ginretos Valinčiūtės, „lopšelyje-darželyje „Jurginėlis“ nėra registruota jokių vaikų ar įstaigos personalo meningokokinės infekcijos atvejų. Todėl specialių profilaktikos priemonių imtis šiame darželyje nerekomenduojama“, rašoma pranešime spaudai.

Kadangi mergaitė darželyje kontaktavo su savo grupės vaikais ir su kitų grupių vaikais budinčioje grupėje, darželio administracija nedelsdama apie įvykį informavo visų darželinukų tėvus, sunerimusiems rekomendavo pasikonsultuoti su savo šeimos gydytojais.

Darželio sveikatos priežiūros specialistas nedelsdamas susisiekė su Visuomenės sveikatos centru, užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja. Pasak jų, kadangi židinys ne pačioje ugdymo įstaigoje, karantino darželyje skelbti nebūtina, tačiau reikia stebėti vaikų sveikatos būklę. Tėvai jau rytoj gali atvesti vaikus į darželį.

Laikantis Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro rekomendacijų, „Jurginėlio“ vaikų darželį lankančių vaikų tėvams ir kolektyvui reikėtų laikytis bendrųjų rekomendacijų: reguliariai plauti rankas, reguliariai vėdinti ir valyti patalpas, laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo – prisidengti nosį ir burną vienkartinėmis servetėlėmis, panaudotas servetėles išmesti, vartoti termiškai apdorotą maistą, o vandenį - iš patikimų vandens šaltinių.

Pasak laikinai Ikimokyklinio ugdymo skyriui vadovaujančios Kristinos Cibulskytės, lopšelyje-darželyje iškart imtasi visų būtinų priemonių: tėvams teikiamos specialistų rekomendacijos, patalpos dezinfekuojamos, vėdinamos.

Daugiau apie šią nelaimę skaitykite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)