Natūralus, neliesas jogurtas naudingas organizmui. Kaip rašo BBC, jis stiprina imuninę sistemą, kaulus, ilgam suteikia sotumo.

Be to, jis labai naudingas mūsų žarnynui. Tyrimai rodo, kad kasdien valgant jogurtus su gyvosiomis Acidophilus ir Bifidus kultūromis, jie gerina žarnyno veiklą ir papildo gerosiomis bakterijomis. Be to, jogurtai su laktobacilomis ir bifidobakterijomis stiprina imuninę sistemą. Jogurtas ypač naudingas pavartojus antibiotikų, atsiradus disbakteriozei.

Tik bėda, kad dauguma perkamų jogurtų yra nenatūralūs. Iš tiesų perkame perdirbtus produktus, kurių dalį sudaro jogurtas, dalį – želatina, cukrus, įvairūs skonio priedai. Toks produktas pigesnis, tačiau sveikatai naudos mažai. Jis tarsi spąstai - žmonės dažnai jį valgo norėdami mesti svorį, tačiau galiausiai jo tik priauga.

Didžiojoje Britanijoje buvo tirta perkamiausių jogurtų sudėtis. Juose yra nuo 21 iki 30 g cukraus – daugiausia pridėto cukraus, ne natūralaus iš pieno.

Mažiems vaikams toks cukraus kiekis yra praktiškai dienos norma, suaugusiems – pusė dienos normos.

Rinkitės tokį jogurtą, kurio galiojimo laikas nėra labai ilgas. Kad ir kaip mėgtumėte spalvotus, skanius ir saldžius jogurtus, geriausia būtų rinktis natūralaus skonio jogurtą ir jį pagardinti šviežiomis uogomis, vaisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)