Prie Seimo Y. Slušnys įsikūrė vasario 22 d. Jos tikslas - atkreipti dėmesį į savo problemas, į kurias ji esą pateko dėl aferisto vyro.

Sveikatos būklė - itin rizikinga

Ukrainietės brolis Jevgenijus Semčiukas DELFI patvirtino, kad jo sesuo į Santariškių klinikas išvežta sekmadienį 17 val. 40 min.

„Ji jau 8-9 dienas nieko nevalgė. Šeštadienį vakare, apie 10 val., jai buvo iškviesta greitoji, nes ji tiesiog gatvėje nukrito. Atvyko medikai, padarė tam tikrus tyrimus ir pasakė, kad jos kraujas labai tirštas, sulėtėjusi cirkuliacija dėl nevalgymo. Ji tik gėrė arbatą su cukrumi, nieko nevalgė. Daktaras man sako – tu brolis, rūpinkis ja, kad Anapilin ji neiškeliautų. Sako, eik sekmadienį iš ryto į vaistinę ir pirk ramunėlių arbatos, razinų ir išvirk jai tokį kompotą. Ten bus gliukozės ir tai paskystins kraują, tada ji galės išgyventi“, - pasakojo sunerimęs brolis.

Ryte J. Semčiukas pradėjo įgyvendinti gydytojo nurodymus, padarė tokios arbatos. Jos atsigėrusi Yolana ėmė skųstis smarkiai plakančia širdimi, skausmu.

„Tada ji atsigulė ir sako nebejaučianti kairės kūno pusės. Greitai iškviečiau medikus, o jie klausia, ar daviau cukraus. Juk aš dariau viską pagal rekomendacijas, bet jai tų skysčių buvo per daug, kraujas per greitai suskystėjo. Tada jie nusprendė ją išsivežti į ligoninę – nori nenori. Ji čia lauke tiesiog negali būti“, - pasakojo jis.

Brolio žiniomis, ligoninėje jai atliekamas skysčių ir elementų atstatymas.

Yolana Slušnys

Kitas Y. Slušnys draugas (nenorėjęs būti įvardintas) DELFI tikino nežinantis, kas dar turi įvykti, kad visuomenė ir atsakingos insitucijos į moterį atkreiptų deramą dėmesį. Jo žiniomis, Yolana tikrai neapsimetinėjo badaujanti.

Ukrainietės bėdoms neabejingas draugas pridūrė, kad Y. Slušnys sveikatos būklė labai rizikinga.

„Medikai vakar vakare pasakė, kad jei ji kažką dabar suvalgytų, jos širdis sustotų. Jau tiek išsekęs organizmas, nebėra jokių būtinų medžiagų. Jokių sausuolių, ji nieko nevalgė, tik vandenį“, - telefonu sakė jis.

DELFI primena, kad moteris užsibarikadavo palapinėje prie Seimo, teigdama likusi kalta dėl vyro darbų.

„Jau nebežinau, kur daugiau kreiptis. Kreipiausi visur, kur tik galima buvo. Praėjau visus teisėtus kelius – buvau ir Apygardos, ir Aukščiausiame teisme, ir Prokuratūroje dėl bylos atnaujinimo. Šiuo metu esu pareiškusi skundą Generalinei prokuratūrai čia, Vilniuje. Lietuvoje tai paskutinė instancija, kuri galėtų atnaujinti bylą“, – susijaudinusi kalbėjo moteris. Prie Seimo ji sakė įsikūrusi tam, kad atkreiptų dėmesį į savo problemas – esą jei teismams neįdomu, gal situacija turėtų susidomėti Parlamentas.

Visą istoriją galite perskaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (343)