Vakar prezidentą operavęs Santariškių klinikų Urologijos centro vadovo profesoriaus Felikso Jankevičiaus teigė, kad operacija praėjo sklandžiai, ji truko nuo tris su puse valandos.

„Komplikacijų nebuvo, kraujo netektis nulinė, o svarbiausia, kad paciento būklė, mūsų medikų akimis, yra patenkinama“, - sakė prof. F. Jankevičius.

Šiandien surengtoje spaudos konferencijoje ilgametis prezidento gydytojas doc. Remigijus Nargėla ir vakarykštei operacijai vadovavęs Santariškių klinikų Urologijos centro vadovas prof. Feliksas Jankevičius patvirtino, kad dabar prezidentas jaučiasi gerai, jau pradėjo valgyti ir gerti.

„Tikrai galiu visus patikinti, kad prezidentas jaučiasi gerai. Visi jo vitaliniai rodikliai yra geri. Jis šiandien jau pradėjo ir gerti, ir valgyti. Nieko pavojingo ar grėsmingo apie prezidento sveikatą negaliu pasakyti“, - sakė F. Jankevičius. 

„Ten jis greičiausiai bus iki pirmadienio. Ten monitoruojamos jo vitalinės funkcijos ir stebimi visi kiti rodikliai“, - pridūrė medikas. Planuojama, kad ligoninėje jis neturėtų būti ilgiau nei savaitę. 

Gydytojas džiaugėsi galėdamas patvirtinti, kad operacija praėjo sėkmingai,

F. Jankevičius
„Mes patenkinti operacijos rezultatu ir artimiausiu metu jam tokios operacijos neprireiks“, - sakė  F. Jankevičius. Gydytojas pabrėžė, kad prieš tai prezidentui taikyta šaldymo operacija tikrai nepasiteisino, mat navikas buvęs gyvybingas, jį reikėjo šalinti.  

Mediko teigimu, kadenciją baigusio prezidento antrasis inkstas „dirba“ gerai. Endoskopinis tyrimas taip pat parodė, kad šlapimo pūslėje neaptikta jokių patologijų.

„Tačiau prezidento liga yra kiek kitokia, tai ne visiškai inkstų, tačiau viršutinių šlapimo takų gleivinės liga, į kurią įtrauktas ir inkstas, tad jį reikėjo pašalinti kartu su šlapimtakiu“, - detalizavo F. Jankevičius. 

„Prezidento žodžiais, dėl operacijos buvo padėtas taškas ir apie tai daugiau nebuvo diskutuojama. Prezidentas operaciją priėmė puikiai ir net žinodamas apie ją, jis dalyvavo viešuose priėmimuose, susitikimuose ir buvo aktyvesnis nei anksčiau“,- pasakojo ilgametis prezidento gydytojas doc. Remigijus Nargėla

Paklaustas, kokie buvo pirmieji po operacijos pabudusio V. Adamkaus žodžiai, gydytojas teigė, kad prezidentas ištarė „Gyvensim“. Prezidentas ir dabar esą geros nuotaikos, šypsosi, mielai bendrauja su ligoninės personalu.

Gydytojų teigimu, prezidentas keliskart pabrėžęs, kad nori būti operuojamas Lietuvoje, kad pasitiki šalies chirurgais.

Tikimasi, kad artimiausiu metu V. Adamkus galės grįžti prie įprastinio gyvenimo ritmo.

Prieš trejus metus V.Adamkaus  inkste aptikta vėžio pažeistų ląstelių, tuomet jam atlikta naviko užšaldymo procedūra, taikytas chemoterapijos kursas. Praėjusių metų pabaigoje medikai teigė, kad 90 proc. naviko pavyko sunaikinti. Tačiau šį pavasarį patikrinus kadenciją baigusio prezidento sveikatą nustatyta, kad liga progresuoja, todėl nuspręsta atlikti chirurginę operaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (509)