Pats didžiausias priešas vaikui, sergančiam vėjaraupiais, yra visiems labai įprastas ir dažnai vartojamas Nurofenas arba Ibuprofenas.

Pakilus mažylio temperatūrai, būtent šio preparato griebiasi dažna mama, nežinodama, kad vėjaraupių sukeltos temperatūros „numušti“ Nurofenu negalima.

Nuforenas yra priešuždegiminis preparatas, kurio vartojimas sergant vėjaraupiais, bėrimą paverčia giliomis ir skausmingomis žaizdomis.

Jungtinės Karalystės medijose pasirodė pasipiktinusios mamos žinutė apie tai, kaip keturi gydytojai iš penkių, vaikui, sergančiam vėjaraupiais, išrašė Nurofeno, o jo būklei sparčiai blogėjant – tiesiog atsisakė priimti į kabinetą.

Svarbu paminėti ir tai, kad net oficialiame Nurofeno internetiniame puslapyje, yra skelbiama, kad preparatą vartoti sergant vėjaraupiais yra draudžiama.

Mažasis Lewis

Pasipiktinusi mama rašė:

„Vėjaraupiai grįžta, todėl noriu tėvams priminti: neduokite savo vaikams Nurofeno/Ibuprofeno. Keturi gydytojai, iš mūsų vietinės ligoninės, mums išrašė būtent šį preparatą po to, kai kreipėmės dėl niekaip nekrentančios Lewis (moters sūnaus,- red. past.) temperatūros.

Nuvykus į A&E, gydytojai ir vėl pasiūlė Nurofeno. Iš tiesų, Nurofenas yra priešuždegiminis preparatas, kuris reaguoja su vėjaraupiais, sukeldamas gilias žaizdas odos audiniuose. Mūsų sūnaus būklė pagėrėjo tik tuomet, kai mes nuvykome į Alderhey. Buvome priversti, mat vietinės ligoninės daktarai mus siuntinėjo namo, sakydami, kad „tai tik vėjaraupiai“.

Alderhey gydytojai mano sūnui nustatė kraujo užkrėtimą, bei iš karto paguldė į ligoninę. Visa ši istorija galėjo baigtis daug blogiau, nei ne Alderhey gydytojų operatyvumas. Vaisto internetiniame puslapyje aiškiai parašyta, kad Nurofeną vartoti sergant vėjaraupiais yra draudžiama, tačiau kai šį vaistą išrašo jūsų gydytojas, ne gi abejosi…“.

Plačiau apie šią istoriją skaitykite čia.