Paslaptinga virusinė infekcija į mokyklą įsisuko penktadienį. Iš 520 moksleivių, penktadienio rytą mokykloje 80 nepasirodė. Apie pietus, išgirdus gausybę nusiskundimų, išleisti dar 102 mokiniai. Tuomet pamokos buvo nutrauktos.

Pirmieji ligos simptomai tarp moksleivių pasireiškė dar ketvirtadienį – keli mokiniai po bemiegės nakties iš namų buvo pristatyti į Joniškio ligoninę ir paguldyti gydyti. Juos kamavo rotavirusinei infekcijai būdingi simptomai: vėmimas, viduriavimas. Medikai šios diagnozės nepatvirtino, nes tyrimams reikalingus mėginius paimti buvo jau per vėlu.

Moksleiviams diagnozuota ūminė žarnyno infekcija ir virškinamojo trakto disfunkcija. Įtariama, kad ją galėjo sukelti oro lašeliniu būdu plintanti virusinė infekcija. Iš pradžių Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pradėjo gimnazijos valgyklos virtuvės patikrinimą, tačiau mokyklos direktorius Vidmantas Sutnikas sako, kad ši versija atmesta, nes sirgo ir mokinių tėveliai, pedagogai, ne visi maitinosi valgykloje.

Antradienį pamokos prasidėjo, mokykloje nėra tik 38 mokinių.

„2-3 mokinių klasėje trūksta, tai yra normalu. Protrūkis jau pasibaigęs. Medikai nepasakė, kas buvo nutikę, tačiau tikrai ne maistas, virusinė infekcija. Penktadienį išleidome visus mokinius, kad nebūtų virusinėje aplinkoje ir tai labai pasiteisino. Šiandien pamokos vyksta“, – sakė Joniškio „Aušros“ gimnazijos direktorius Vidmantas Sutnikas.