Kaip antradienį pranešė Nacionalinis transplantacijos biuras, valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis iš Kauno Socializacijos centro stadiono pakilo apie 1 val. nakties ir po pusvalandžio skrydžio nusileido Santariškių transporto žiede.

Kiti donoriniai organai buvo pervežti greitosios pagalbos automobiliu.

Dviejuose transplantacijos centruose – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikose ir Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose – šiuo metu vyksta transplantacijos.

Svarbu tai, kad šį mėnesį padaugėjo artimųjų, dėl donorinių organų aukojimo norinčių pasitarti su donorinių ligoninių koplyčių kunigais, kurie padeda apsispręsti ir pritarti donorystei. Netektį išgyvenantiems artimiesiems lemtingą akimirką vieniems priimti tokį sprendimą dažnai būna per sunku, todėl dvasininkų pagalba yra neįkainojama – paprastai po tokių pokalbių sutikimas donorystei yra pasirašomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)