Labdaros organizacijos „Age UK“ pranešime teigiama, jog su amžiumi mums tampa vis sunkiau išsimiegoti, tačiau pakankamas poilsis yra svarbus, kad palaikytumėme gerą protinę veiklą.

„Age UK“ praneša, jog senyvo amžiaus žmonės turi kasnakt pamiegoti nuo 7 iki 8 valandų ir duoda patarimų, kaip tinkamai pailsėti.

Senyvo amžiaus žmonės turi ne vien vengti kavos ir arbatos, tačiau taip pat ne ilgiau nei pusę valandos pamiegoti pietų miego.

Labdaros organizacija „Age UK“ senyvo amžiaus žmonėms pataria:

- Kiekvieną dieną atsikelti tuo pačiu laiku
- Dienos metu pabūti natūralioje saulės šviesoje
- Nevartoti alkoholio kaip priemonės padėti užmigti
- Stengtis pavalgyti vakarienę tris valandas prieš einant miegoti
- Atsigulus į lovą nežiūrėti į jokios rūšies elektroninį ekraną, tokį kaip mobilusis telefonas, nešiojamasis kompiuteris, planšetė ar panašiai
- Vengti migdomųjų vartojimo
- Lovoje dėvėti kojines, kad nesušaltų kojos
- Nemiegoti, kai miegamajame yra gyvūnų
- Prieš einant miegoti vengti argumentų su savo partneriu ar sutuoktiniu

Kai mes senstame, mūsų miegas pasikeičia, taigi dažniau atsikeliame vidury nakties ir anksti ryte.

Pranešimo autoriai teigia, jog tinkamai pamiegoti yra svarbu, nes prastas miegas padidina riziką susirgti širdies ligomis, diabetu ir nutukti.

Labdaros organizacijos „Age UK“ vyriausiasis mokslininkas, profesorius James Goodwin, pareiškė: „Miegas tai yra kažkas, ką mes visi esame linkę laikyti savaime suprantamu dalyku, tačiau turime įsisavinti faktą, jog tinkamas išsimiegojimas yra labai svarbus, kai mes senstame ir padeda apsisaugoti nuo įvairių problemų, kurios gali paveikti mūsų smegenis bei organizmą.“