Dešimtmetį trukęs tyrimas atskleidė, kad reguliariai daugiau nei 8 valandas per parą miegantys suaugusieji rizikuoja mirti per anksti. 

Kaip rašo „The Telegraph“, mokslininkai taip pat išsiaiškino, kad reguliariai mažiau nei 6 valandas per parą miegantys asmenys taip pat rizikuoja mirti anksčiau laiko nei tie, kurie per parą miega 7 valandas. 

Optimaliam poilsiui užtikrinti suaugusiam žmogui reikia 7–8 valandų miego per parą. Daugiau nei milijono respondentų buvo paklausta apie jų miegojimo įpročius. Ši apklausa tapo Voriko universiteto mokslininkų tyrimo pagrindu. 

Tyrimą atlikę mokslininkai išsiaiškino, kad pernelyg ilgai miegantys žmonės rizikuoja susirgti depresija, širdies ligomis, diabetu ar patirti kitokių sveikatos sutrikimų. 

Profesorius Franco Cappuccio iš Voriko universiteto suskirstė tyrimo dalyvius į tris grupes.
Mokslininko atlikta analizė parodė, daugiau nei 8 valandas per parą miegantys asmenys 30 proc. dažniau mišta per anksti, lyginant su tais, kurie per parą miegą 7-8 valandas. 

miegas
Per tyrimo atlikimo laikotarpį mažiau nei 6 valandas miegančių asmenų mirė 12 proc. daugiau nei tų, kurie per parą miega 7-8 valandas. 

Reikšmingas mirtingumo rizikos padidėjimas prilygsta kelių per parą suvartojamų alkoholinių gėrimų vienetų keliamam pavojui. 

„Kliovėmės labai paprastais metodais: klausėme žmonių, kiek valandų vidutiniškai jie miega naktį. Į šiuos rezultatus vertėtų žvelgti atsargiai“, - įsitikinęs profesorius F. Cappuccio. 

„Natūralu, kad tenka kliautis savo atmintimi, sunku tiksliai žinoti, kiek laiko paleidžiate lovoje, ir kiek tiksliai miegodami, ar pridedate ir nusnūdimus ir pan.“, - galimas paklaidas vardijos mokslininkas.
Gydytojas Greggas Jacobsas iš Masačusetso aukštosios medicinos mokyklos linkęs pritarti šio tyrimo rezultatams. 

„Vis kartojama apie septynių valandų miego naudą“, - patikino jis. 

„Paprastai suaugęs asmuo šiais laikais teigia miegantis septynias valandas. Panašu, kad būtent tokia ir yra vidutinė miego trukmė visame pasaulyje“, - samprotavo G. Jacobsas. 

„Apie septynias valandas trunkantis miegas smegenims yra natūraliausias“, - pridūrė jis.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)