Siūloma įtvirtinti nuostatą, kad Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), teikdama valstybės finansuojamų rezidentūros studijų vietų skaičių pagal atitinkamas studijų programas ŠMM, nurodo, į kurias studijų programas asmenims stojant yra numatoma pareiga baigus studijas įsidarbinti bent trejiems metams SAM siūlomoje vietoje.

"Valstybės finansuojamų rezidentūros studijų vietų, kuriose baigus studijas ir gavus rezidentūros pažymėjimą įsipareigojama įsidarbinti ne trumpiau kaip 3 metams, skaičius turi būti ne mažesnis kaip 25 procentai bendro tais metais teikiamo rezidentūros vietų skaičiaus", - sakoma projekte.

Nesutinkantys baigę mokslus įsidarbinti siūlomoje vietoje turėtų studijuoti savo lėšomis.

Iš viso medikai mokosi nuo 10 iki 13 metų: 6 metus trunka vientisosios studijos, vėliau metų trukmės praktika - internatūra ir galiausiai, per 3-6 metus trunkančias rezidentūros studijas pasirenkama profesinė kvalifikacija.

Greta subsidijos studijų kainai padengti rezidentai gauna stipendiją, jiems taip pat mokami atlyginimai.

Siūlymas šiuo metu pateiktas derinti suinteresuotoms institucijoms, po jis turėtų būti svarstomas Vyriausybėje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)