Citrinos pagardina daugelį patiekalų ir gėrimų, norisi visada jų turėti po ranka, tad labai svarbu tinkamai jas laikyti, kad jos ilgai būtų sultingos, rašo worldkitchen.com.

Jei norite išspausti iš citrinos iki paskutinio lašelio sulčių, išbandykite šias gudrybes.

Citrinos atrodo atsparūs vaisiai, kuriuos galima laikyti ant stalo, o iš tiesų joms patinka šaltis. Be to, reikia jas apsaugoti nuo oro, nes nuo jo džiūna ir raukšlėjasi.

Geriausia laikyti citrinas šaldytuve – tada tikrai išbus iki tada, iki kada jums jų prireiks.

Desertinė „Atostogos“

Kai kas pataria laikyti citrinas vandenyje, tačiau geriausia uždaryti dėžutėje ir įdėti į šaldytuvą. Galima įpilti į dėžutę šiek tiek vandens.

Parduotuvėje rinkitės citrinas su šviesia, stangria žievele – jos bus sultingos. Sultingos citrinos yra sunkios, šiek tiek minkštos, tad lengvai susispaudžia. Jei citrinos labai kietos, veikiausiai yra neprinokusios arba buvo netinkamai laikytos.

Beje, jei norite maksimaliai išspausti iš citrinų sulčių, išimkite citrinas iš šaldytuvo, palaikykite, kol jos atšils iki kambario temperatūros, o prieš spaudžiant sultis pavoliokite po stalą prspaudę delnu.

Likusią citrinų žievelę galima supjaustyti smulkiais gabalėliais ir įberti į šiukšlių dėžę, kad būtų gaivesnis kvapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)