Ar jūs kada užsimiršę pamirkote jau atsikąstą traškutį į padažą antrą kartą? Jeigu taip, tai vykdote vieną baisiausių vakarėlių nusikaltimų ir platinate gausybę bakterijų.

Mokslininkai patvirtino, kad toks pakartotinis mirkymas į padažą skatina bakterijų plitimą. Toks tyrimas buvo aprašytas Harvardo Universiteto žurnale „Healthbat“.

O viskas prasidėjo dar 1993 metais, kuomet vienoje TV serialo „Seinfeldas“ serijoje George'as Costanza sugėdijamas dėl pakartotinio traškučio mirkymo į padažą per po laidotuvių surengtą minėjimą. Kitas svečias jam pasakė: „Tai būtų tas pats, jeigu įkištum į padažą visą savo burną“.

„Šis tyrimas rodo, kad sergantis žmogus iš tiesų gali platinti ligą, jeigu pakartotinai mirkys traškutį į padažą“, – sakė „Healthbat“ redaktorius dr. Robertas Shmerlingas, pridūręs, kad per seiles plinta plaučių maro, tuberkuliozės ir legioneliozės sukėlėjai.

Beje, tyrimo metu mokslininkai nustatė, kad bakterijos greičiau plinta salsos padaže negu šokolado ar sūrio padaže.

Tad ką daryti? Jeigu jau norite dar kartą pamerkti traškutį į padažą, bent jau apsukite jį ir merkite dar nekąsta puse, pataria mokslininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)