Kaip DELFI sakė VUL Santariškių klinikų direktorė valdymui Elena Jurevičienė, naudodami juos pacientai turės galimybę pasižiūrėti savo tyrimus, būdami palatoje „pavartyti” ligos istoriją: kiekvienas turės prieigą prie interneto, o planšetiniai kompiuteriai bus prie pacientų lovų“.

Naršyti internete pacientai galės nemokamai.

Šiuo metu naujame akušerijos ir chirurgijos korpuse yra 183 lovos, paslaugos teikiamos ir ambulatoriniams pacientams.

Naujagimių tėčiams nakvynė kainuos 100 litų

Kovo 12 dieną šiame pastate gimė pirmasis kūdikis, iki šios dienos pasaulį išvydo beveik 200 mažylių.

„Kitaip nei kitose ligoninėse, naujajame korpuse bus tik vienvietės ir dvivietės palatos su WC. Akušerijos skyriuje įrengtos ir pacientų „komercinėmis” vadinamos palatos, kuriose su naujagimiais ir jų mamomis gales gyventi tėčiai”, – pasakojo E. Jurevičienė.

Para tokioje palatoje kainuoja 100 litų. Tačiau, kaip pastebėjo DELFI pašnekovė, paslauga yra labai populiari, ne visi norintys į tokias palatas telpa, tad jų skaičių planuojama didinti.

Dvigubins gimdyklų skaičių

Iš Antakalnio - Vilniaus miesto klinikinės ligoninės į Santariškes persikėlė perinatologijos centras. „Dabar planuojami kompilikuoti gimdymai bus priimami ir trečio lygio paslaugos gimdyvėms teikiamos nebe Antakalnio ligoninėje, o pas mus”, – sakė Santariškių klinikų atstovė.

Į naująsias patalpas gimdymo skyrius taip pat persikėlė ir iš vadinamosios Raudonojo kryžiaus ligoninės sostinės Tilto gatvėje.

„Kol kas akušerijos skyriuje yra 35 lovos, veikia 6 gimdyklos, tačiau ateityje planuojama, kad jų bus 12”, – sakė pridurdama, kad gimdyves Santariškių medikai priims iš visos Lietuvos.

Neišnešioti kūdikiai naujajame korpuse bus prižiūrimi trumpai, kol stabilizuosis jų būklė. Tačiau, kaip sakė E. Jurevičienė, jų nebereiks gabenti per visa miestą, nes VUL Santariškių klinikų vaikų ligoninė, kur toliau prižiūrimi neišnešioti naujagimiai, yra čia pat.

Prof. A. Laucevičius: pagaliau Vilnius turi visavertę ligoninę

Medicinos personalui naujose patalpose taip pat bus patogiau dirbti, nes čia kur kas labiau išplėtotos modernios technologijos. Iš viso korpuse dirbs 520 darbuotojų.

Akušerijos ir chirurgijos korpuso statyba baigta 2012-aisias, jo patalpų plotas siekia 26 900 kv.m.

Pasak SAM pranešimo spaudai, naujajame Akušerijos ir chirurgijos korpuse pradėtos teikti aukščiausio - tretinio lygio akušerijos, nėštumo patologijos, neonatologijos ir ginekologijos paslaugos.

Taip pat šiame korpuse įsikūrė Medicininės genetikos, Ausų, nosies, gerklės ligų, Akių ligų bei Plastinės rekonstrukcinės chirurgijos centrai su naujausiomis, moderniausiomis reanimacijos-intensyvios terapijos skyriais bei operacinėmis.

Tai - finalinis Santariškių klinikų kūrimo etapas, kai vienoje gydymo įstaigoje sukoncentruotos visos svarbiausios vaikų ir suaugusiųjų asmens sveikatos priežiūros paslaugos.

Kaip teigia Santariškių klinikų generalinis direktorius prof. Aleksandras Laucevičius, Vilniaus mieste pagaliau yra visavertė ligoninė, atspindinti šiuolaikinį moderniosios medicinos vystymosi modelį. Santariškių klinikose koncentruotai teikiama visų rūšių medicinos pagalba, čia yra visos būtinos medicininės tarnybos, kurios leidžia saugiai jaustis tiek pacientams, tiek ir medicinos personalui.

Anot klinikų vadovo, Santariškių klinikose sukurta tokia infrastruktūra, kuri pacientui suteikia galimybę savo palatoje klausytis muzikos, garsinių knygų, žiūrėti filmus, bendrauti su savo artimaisiais, daugiau sužinoti apie savo ligą bei gydymo procesą.

„Šiandien pacientai nori turėti kuo daugiau informacijos tiek apie jam diagnozuotą ligą, tiek apie tai, kas jo laukia operacijos metu. Nejudėdamas iš savo palatos pacientas gali gauti visą išsamią informaciją, o esant poreikiui, ir antro mediko nuomonę apie jam skirtą gydymą. Savo ruožtu, ir pačiam medikui, pasitelkus informacines technologijas, kur kas paprasčiau vaizdiškai papasakoti apie planuojamą operaciją, o po jos – parodyti pasiektus rezultatus“, - pasakojo Santariškių klinikų vadovas profesorius A. Laucevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)