64 metų ūkininkas mirė Hudžou, Kinijos rytuose esančioje Džedziango provincijoje, sakė vietos pareigūnai, kuriuos citavo oficialioji naujienų agentūra "Xinhua". Pranešimas pasirodė po to, kai Šanchajaus pareigūnai viename turguje pradėjo masiškai skersti naminius paukščius, nes ten buvo aptiktas paukščių gripo virusas H7N9.

Manoma, kad ta šeštoji auka buvo tarp 14 žmonių, kurie, kaip patvirtinta anksčiau, užsikrėtė virusu H7N9. Tai antroji auka Džedziange; kitos keturios viruso aukos mirė Šanchajuje.

Šanchajaus pareigūnai taip pat stebi žmogų su gripo simptomais, kuris artimai bendravo su vienu nuo paukščių gripo mirusiu pacientu.

Pirmosios dvi viruso, kuriuo žmonės anksčiau niekada neužsikrėsdavo, aukos mirė vasario mėnesį, bet pareigūnams apie jas buvo pranešta tik kovo pabaigoje. Pasak pareigūnų, rezultatai taip vėlai buvo paskelbti dėl to, kad prireikė laiko tų žmonių ligos priežasčiai nustatyti.

Pasaulinė sveikatos organizacija trečiadienį atmetė pandemijos galimybę ir sakė, jog nėra jokių įrodymų, kad H7N9 žmonės gali užsikrėsti nuo kitų žmonių - ne taip, kaip labiau paplitusios atmainos H5N1 atveju.

JAV pareigūnai tuo tarpu paskelbė, kad bando sukurti skiepus nuo šios gripo atmainos H7N9.

Dėl paukščių gripo pradedami skersti naminiai paukščiai

Šanchajaus pareigūnai viename turguje pradėjo masiškai skersti naminius paukščius, penktadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Virusas balandžių mėginiuose buvo rastas sveikatos apsaugos pareigūnams paskelbus, kad jie gydo žmogų su gripo simptomais, kuris artimai bendravo su vienu nuo paukščių gripo mirusiu pacientu, nurodė naujienų agentūra "Xinhua". Anksčiau nebuvo įrodymų apie galimą žmogaus užsikrėtimą virusu H7N9 nuo kito žmogaus.

Kinijos žemės ūkio ministerija ketvirtadienį nurodė, kad virusas buvo aptiktas balandžių mėginiuose, paimtuose Šanchajaus didmeninės žemės ūkio prekybos turguje "Huhuai", sakoma "Xinhua" pranešime.

Po genų sekvenavimo nacionalinė paukščių gripo laboratorija nustatė, kad ši viruso atmaina "labai gimininga tai, kuri buvo nustatyta žmonėms, užsikrėtusiems virusu H7N9".

Pareigūnai nurodė saugiai utilizuoti paskerstus paukščius, jų išmatas ir užterštą pašarą, be to - dezinfekuoti visą turgų ir transporto priemones, kuriomis buvo vežami paukščiai. Tuo pačiu bandoma išsiaiškinti, iš kur atkeliavo užsikrėtę paukščiai.

Taip pat buvo uždaryti dviejų kitų turgų prekybos gyvais paukščiais sektoriai, nes atskirai mėginiuose iš ten taip pat buvo aptikta viruso požymių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)