Atsakinga Vokietijos institucija informavo, kad Žemutinės Saksonijos žemėje, Cuxhaven miestelio apylinkėse patvirtintas paukščių gripo H7N7 atvejis. Ligos židinys nustatytas ūkyje, kuriame buvo auginama daugiau kaip 23 tūkst. kalakutų.

Visi ūkyje auginti paukščiai likviduoti, atlikti valymo ir dezinfekavimo darbai. Aplink protrūkio vietą nustatytos 3 km apsaugos ir 10 km stebėjimo zonos. Smulkieji paukščių laikytojai, kurių ūkiai pateko į apsaugos zoną, taip pat privalėjo sunaikinti visus laikomus naminius paukščius. Stebėjimo zonos ūkiuose imami mėginiai ir tiriama, ar auginami paukščiai neužsikrėtę gripu.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pažymi, kad H7N7 paukščių gripo virusas žmonėms nėra pavojingas, tačiau mirtinas visiems paukščiams. Mūsų šalies ūkininkai turi saugoti savo sparnuočius nuo kontaktų su laukiniais paukščiais, taip pat griežtai laikytis biosaugos reikalavimų. Kilus bent menkiausiam įtarimui dėl pasikeitusio paukščių elgesio ar sveikatos būklės, reikia nedelsiant kreiptis į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos teritorinius padalinius arba pranešti visą parą veikiančiu nemokamu telefonu 8 800 40 403.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)