Per 24 valandas ant jos rankų ir skruostų atsirado ryškiai raudoni nudegimai. Kai tėvai nuvežė mergaitę į ligoninę, gydytojai pasakė, kad tai paprasčiausi nusvilimai nuo saulės, rašo „The Telegraph“. 

Tokia diagnozė jų netenkino. Tėvai internete pradėjo domėtis dukters simptomais ir suprato, kad ji tapo milžiniško barščio auka.   

Lauren dabar gali prireikti odos persodinimo operacijos ir jos tėvai Russellas bei Charlotte nori įspėti kitas šeimas dėl šio augalo keliamos grėsmės. 

32 metų Russellas iš Bristolio sakė: „Sekmadienį ji jautėsi puikiai, nebuvo jokių simptomų. Tačiau pirmadienį jos rankos stipriai paraudo, o antradienį atsirado didelių pūslių. Padėtis buvo tikrai bloga“. 

„Medikai uždėjo jai mažas pirštines, kad pridengtų pūsles, o kai po kelių valandų šias pirštines numovė, ant rankų visai nebebuvo odos“. 

„Lauren yra maža, kantri mergaitė, bet tąkart ji daug verkė. Jai siaubingai skaudėjo ir ji tikrai nerimavo, kas bus su jos rankomis“. 

Lauren kontaktų su barščiu turėjo Škotijoje, netoli Loch Loumondo. Mergaitė iš pradžių buvo nuvežta į Višo bendrąją ligoninę, o vėliau perkelta į Naująją pietų bendrąją ligoninę Glazge.   

Jau dvi savaites ji geria vaistus nuo skausmo ir naudoja stiprų kremą, kuris neleidžia pūslėms ir nudegimams blogėti. Jai buvo pašalinta dalis odos ir dabar jai gresia odos persodinimo operacija.
Lauren tėvai sako, kad pakrantėse turėtų būti aiškūs ženklai, kad šioje vietoje auga didieji barščiai. Jie tikisi apšviesti žmones dėl šių augalų keliamos grėsmės.   

„Noriu, kad kiti žmonės žinotų, kad ten auga barščiai, ir kad jie žinotų, kokį pavojų jie kelia. Tai, kas nutiko Lauren, yra siaubinga. Nelinkiu nė vienai šeimai pereiti to, ką išgyvenome mes“, - sakė R. Fulleris. 

„Mes nesupratome, kas atsitiko. Nesuprato ir ligoninė. Pasinaudojome „Google“, kad patys išsiaiškintume Lauren simptomus. Mūsų gydytoja sakė nieko panašaus neregėjusi 20 metų“.
„Jei būna ženklų, įspėjančių žmones vienoje ar kitoje vietoje nesimaudyti, kodėl negalėtų būti ženklų, įspėjančių, kad čia auga pavojingas augalas?“

„Aš ir Charlotte tikrai būgštaujame, kad nuo barščių nukentės ir kiti žmonės, nes, atrodo, niekas nežino, kas tai per augalas“, - pažymėjo mergaitės tėtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)