Pirmojo kūdikio besilaukianti Katherine Oyedoh buvo 37 nėščia, kai kovo 23 dieną lėktuvui pakilus iš oro uosto Atlantoje (Džordžijos valstija) nubėgo vaisiaus vandenys. Nors 29 metus skrydžių palydove dirbančios Susan Carnes iš Tampos (Floridos valstija) karjeroje tokio atvejo nebuvo, ji reagavo žaibiškai.

„Vos pamačiau ją, kaip ji pasilenkusi ir aimanuoja, iškart supratau, kas vyksta, - prisimena S. Carnes. - Paklausiau, „Ar manai, kad tau nubėgo vandenys?“ ir išgirdau „Taip“. Supratau, kad teks priimti kūdikį“.
Skrydžių palydovė paklausė keleivių, ar nėra tarp jų profesionalaus mediko. Laimei, lėktuvu skrido daktaras Patrickas Ojukwu iš Stokbridžo (Džordžijos valstija). Vyras sutiko priimti kūdikį.

K. Oyedoh gimdyti turėjo balandžio 13 dieną. Prieš skrydį medikai jai leido skristi į tolimą kelionę lėktuvu.

Ekspromtu vykusiame gimdyme padėjo, kaip kas galėjo. Medicininius mokymus įveikę keleiviai stebėjo gimdyvės kraujo spaudimą, skaičiavo laiką tarp sąrėmių, degtinėje sterilizavo gimdymui reikalingas priemones.

Kai berniukas gimė, P. Ojukwu paliepė skrydžio palydovei nukirpti virkštelę. Tam buvo panaudoti vieno keleivio paskolinti batų raišteliai ir žirklės – visa tai buvo sterilizuota degtinėje. Naujagimis vardu Ebosalume'as buvo susuktas į minkštus popierinius rankšluosčius.

S. Carnes duodama kūdikį motinai į rankas pastebėjo, kad visi keleiviai žiūri į ją. „Aš jį pakėliau ir pasakiau „Berniukas!“. Tada visas lėktuvas ėmė ploti ir juoktis“, - prisimena skrydžio palydovė.

Po penkiolikos minučių nuo gimdymo pabaigos lėktuvas sėkmingai nusileido Dakare (Senegalas), į kurį buvo nukreiptas lėktuvas. Gimdyvė su mažyliu buvo skubiai nugabenti į ligoninę.

Mažylio tėvas Gregas, tuo metu kai jo žmona padangėse gimdė, buvo savo namuose Kalifornijoje. Vyras sūnaus dar nematė. K. Oyedoh ketvirtadienį, balandžio 5 dieną, grįžta atgal į Jungtines Valstijas, kur pagaliau tėvas pamatys savo pirmagimį sūnų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją