Vis dėlto mokslininkai įrodė, kad bulvės bei baltos spalvos daržovės yra ne mažiau maistingos bei svarbios subalansuotai mitybai, skelbia „Zee News“.

Mokslininkų tyrimo ataskaita pateikiama žurnale „Advances in Nutrition“. Dietologijos profesorius Connie Weaveris iš Perdju universiteto (JAV) pažymi, kad žmonės apskritai valgo pernelyg mažai daržovių.

Baltos spalvos daržoves žmonės gerai žino, jos yra pigesnės.

Dabar, kai jų maistinė vertė įrodyta, dietologai pataria dažniau jas įtraukti į racioną. Taip bus patenkintas ląstelienos, kalio ir magnio deficitas. Mokslininkai pataria vartoti bulves, žiedinius kopūstus, svogūnus, grybus, ropes ir kaliaropes.

Ekspertų teigimu, baltų daržovių maistinę vertę galima išsaugoti teisingai jas apdorojant.

Jeigu anksčiau bulvės, kurios dažniausiai buvo patiekiamos skrudintų bulvyčių forma, buvo suprantamos kaip itin kaloringas ir kenksmingas produktas, tai dabar situacija labai pasikeitė. Atsirado nauji bulvių paruošimo būdai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)