Mokslininkai aptiko atitinkamas antimiulerinio hormono (AMH) ir inhibino (InhB) variacijas. Būtent jos susijusios su autizmo spektro sutrikimus turinčių berniukų autizmo simptomų ryškumu, skelbia „The Otago Daily Times“.

Į minėtųjų sutrikimų spektrą patenka pasikartojantis elgesyje ir socialinių įgūdžių problemos.

Tyrimui vadovavę mokslų daktaras Michaelas Pankhurstas ir profesorius Ianas McLennanas teigia: „Tokias išvadas padarėme išanalizavę kraujo mėginius, paimtus iš 82 berniukų, turinčių autizmo spektro sutrikimų, ir 16 berniukų kontrolinės grupės. Visų, tyrime dalyvavusių amžius – nuo 4 iki 9 metų“.

Tyrimo metu paaiškėjo: hormonų fonas – dviejų anksčiau jau minėtųjų hormonų lygis – abejose tyrimo grupėse skyrėsi. Berniukai iš pirmosios grupės, kurių InhB hormono rodikliai buvo didesni, pasižymėjo ryškesniais autizmo simptomais, nei berniukai su mažesniais šio hormono rodikliais.

Didelė AMH hormono koncentracija pasižymėjo priešingu poveikiu – simptomų ryškumą mažino.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)