Penkiolikametė Chloe Gilbert šių metų kovo 15 d. staiga sukniubo Bate (Anglijoje) esančiame Sautgito prekybos centre, rašo BBC.

Incidentą tyrusiems pareigūnams buvo pranešta, kad vienas iš šalia buvusių žmonių suleido nuo anafilaksinio šoko padedančio atsigauti preparato, tačiau vėliau, nugabenta į ligoninę, paauglė mirė.
Mirties išraše buvo konstatuota mirtis dėl nelaimingo atsitiktinumo.

Ch. Gilbert dar ankstyvoje vaikystėje buvo diagnozuota alergija pieno produktams, todėl kartu su savimi ji visada turėdavo atitinkamą preparatą ir ištikus astmos priepuoliui purškiamų inhaliatorių.
Lemtingos dienos rytą mergina autobuse atsitiktinai susitiko iš Melkšamo į Batą vykstančią draugę.
Bičiulės nutarė papietauti, tad pasuko į kebabais prekiaujančią užkandinę. Ch. Gilbert užsisakė kebabą su salotomis, traškučiais ir barbekiu padažu.

Neilgai trukus mergina pasijuto prastai ir net pabandė sukelti sau vėmimą, bet savijauta ir toliau blogėjo.

Nelaimingas atsitiktinumas

Dar prieš atvykstant policijos pareigūnams ir paramedikams, pro šalį ėjęs asmuo, supratęs, kas atsitiko, suleido šoką patyrusiai merginai preparato „EpiPen“.

Ch. Gilbert greitosios pagalbos sraigtasparniu buvo nugabenta į Bato ligoninę, tačiau 15.35 val. vietos laiku buvo konstatuota jos mirtis.

Pomirtinės apžiūros išvadose buvo nurodyta, kad mergina patyrė anafilaksinį šoką.

Koroneris Peteris Harrowingas nurodė, kad mirtį nulėmė atsitiktinumas.

„Tai išties tragiškas atvejis, nutikęs šiai jaunai nuo stiprios alergijos kentusiai paauglei. Visiškai netoleruojamo pieno produkto buvo pavartota atsitiktinai, todėl mirtį ir reikia sieti su atsitiktinėmis aplinkybėmis“, – sakė P. Harrowingas.

Vėliau pragaištingo atsitiktinumo auka tapusios merginos tėvai padėkojo greitosios pagalbos tarnybos darbuotojams ir praeiviams, suskubusiems jų dukrai į pagalbą.

„Brangiausia Chloe buvo tikras angelėlis. Jos skausmingai ilgimės mes, jos brolis ir visi draugai bei artimieji“, – sakė jie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)