Pateikdama naujausią informaciją apie ligos protrūkį, apėmusį Gvinėją, Liberiją ir Siera Leonę, PSO nurodė, kad tame regione užregistruoti iš viso 759 įtariami arba patvirtinti užsikrėtimo Ebolos virusu atvejai.
Tai reiškia, kad nuo ankstesnio PSO pranešimo, kuris buvo paskelbtas birželio 24 dieną, mirusių žmonių skaičius padidėjo 38 proc., o užsikrėtimo atvejų – 27 procentais.

Šie duomenys buvo paskelbti prieš Ganoje vyksiantį 11 Vakarų Afrikos šalių sveikatos apsaugos ministrų susitikimo, kuriame bus tariamasi dėl galimybių numalšinti visų laikų pražūtingiausią šio viruso protrūkį.
Užsikrėtusiems Ebolos virusu išsivysto hemoraginė karštinė, kuri lemia iki 90 proc. pacientų mirtį.

Pacientai gali mirti praėjus vos kelioms dienoms po užsikrėtimo. Jiems pasireiškia smarki karštinė ir raumenų skausmas, vėmimas, viduriavimas, o kai kuriais atvejais – organų nepakankamumas ir nesuvaldomas kraujavimas.
Kaip rodo naujausi duomenys, labiausiai nuo šio protrūkio nukentėjo Gvinėja, kur užregistruoti apie 413 užsikrėtimo atvejų ir 303 žmonių mirtis nuo hemoraginės karštinės, kurią, kaip dabar pripažįstama, veikiausiai sukėlė Ebolos virusas.

Kaimyninėje Liberijoje šiuo virusu užsikrėtė 107 žmonės, o 65 mirė. Tuo tarpu Siera Leonėje numanoma Ebolos viruso infekcija diagnozuota 239 pacientams, iš kurių 99 mirė.

Į PSO statistiką buvo įtraukti atvejai, kai užsikrėtimas Ebolos virusu buvo patvirtintas laboratorijose, taip pat tikėtini ir įtariami infekcijos atvejai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)