Gydytojai buvo priblokšti mergaitės pilve aptikę 3,5 kg sveriantį kaulų, minkštųjų audinių ir plaukų darinį.

Per bambos virkštelę primenančią jungtį parazitinis organizmas buvo prisijungęs prie Nishos (toks mergaitės vardas) kraujo sistemos ir taip maitinosi.

Lotyniškas Nishos diagnozės pavadinimas – foetus in fetu – reiškia „vaisius vaisiuje“. Iš viso pasaulyje užregistruota tik 200 tokių atvejų.

Šokiruojantis atradimas buvo padarytas, kai į medikus kreipėsi mergaitės tėvai Raju ir Sumathi, įtardami, kad jų kūdikio organizme vystosi auglys (nuotrauką galite pamatyti čia.)

Pasak jų 15 mėnesių amžiaus mažylė nuolat verkė ir neįstengė nieko suvalgyti.

Mergaitė buvo apžiūrėta „Sri Ganapathy Krishna“ ligoninėje. Tai privatus sveikatos priežiūros centras pietinėje Indijos dalyje esančioje Tamil Nadu valstijoje.

Iš pradžių gydytojai manė, kad Nishos organizme auga didžiulė cista, bet ištyrę darinį, suprato, kad tai besiformuojantis vaisius.

Vaisius buvo nedelsiant pašalintas chirurginiu būdu.

„Iš pat pradžių pagalvojau, kad tai cista arba auglys, bet ištyrus ultragarsu ir atlikus skenavimą buvo nustatyta ir kaulinių darinių, – sako operaciją atlikęs vaikų chirurgas Vijayagiri. – Būtent tada ir supratau, kad tai gali būti vaisius vaisiuje, ir ėmiau ieškoti atitinkamos informacijos. Tik pašalinęs darinį glėjau patvirtinti, kad tai išties besiformuojantis vaisius.“

Operacija truko dvi valandas. Ji pasirodė sudėtingesnė, nei tikėtasi, nes kairysis Nishos inkstas buvo visiškai prisitvirtinęs prie susiformavusio „auglio“.

„Prie aptikto darinio buvo prisišlieję kiti organai: kasa, dalis blužnies ir kairioji žarnyno pusė. Į jį buvo prasiskverbę kraujagyslės, – aiškina chirurgas. – Taigi, turėjome pašalinti ir atsieti kraujagysles, taip pat atitraukti kitus organus jų nepažeisdami.“

Dabar Nisha sveria 8 kg. Ji gimė su išsipūtusiu pilvu – taip jis atrodė dėl viduje esančio vaisiaus. Deja, skurdžiai besiverčiantys mergaitės tėvai negalėjo skirti lėšų medicininei apžiūrai ir buvo priversti ignoruoti neįprasto išsipūtimo faktą, kol pilvas netapo akivaizdžiai per didelis.

Po atliktos operacijos Nisha jaučiasi gerai, sveiksta ir po kelių dienų galės vykti namo.

28-erių metų Sumathi pasakoja: „Jos pilvas visada buvo šiek tiek didesnis nei turėtų būti, bet mes nekreipėme į tai dėmesio. Kai ji pradėjo be perstojo verkti, ignoruoti fakto tapo nebeįmanoma. Be to, ėmė rastis ir su kvėpavimu bei rijimu susijusių problemų. Nuo gimimo ji nebuvo skenuota. Dėkoju gydytojams, sugebėjusiems pašalinti vaisių. Tai, galima sakyti, antras gimimas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)