Į gydymo įstaigą vaikas pateko sunkios būklės. Kaip informavo ligoninės atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Normantienė, tai reiškia, pirmiausiai buvo būtina būklę stabilizuoti ir tik tuomet spręsti dėl tolesnių gydymo veiksmų.

„Vaikutis yra pusiau sąmoningas. Medikai sakė, kad jo būklė po truputį gerėja, taigi per savaitgalį pavyko ją stabilizuoti. Mažasis pacientas bus stebimas intensyvios terapijos skyriuje. Kiek laiko jis čia praleis, kol kas medikai neprognozuoja. Nelaimė didelė, bet svarbiausia, kad vaikas išgyveno“, - pasakojo J. Normantienė.

DELFI primena, kad mažylio istorija paaiškėjo, kai Vilniuje kelių policijos patrulių ekipažas dėl didelio greičio penktadienį penktadienį sustabdė automobilį, kurio vairuotojas, be kita ko, lėkė su įjungta avarine šviesos signalizacija, akivaizdžiai pažeidinėdamas kelių eismo taisykles, lenkdamas kitas mašinas draudžiamoje vietoje.

Iš automobilio išbėgęs vyras šaukė pareigūnams, kad jų automobilyje yra vaikas be sąmonės, ant kurio užgriuvo televizorius. Moteris su vaiku buvo pasodinta į policijos tarnybinį automobilį. Vos kelių metukų vaiko motina paaiškino, kad prie prekybos centro „Maxima“ jų turi laukti greitosios pagalbos ekipažas, tačiau privažiavus nurodytą vietą greitosios pagalbos automobilio nebuvo, todėl pareigūnai nusprendė mažametį vežti į arčiausiai esančią Vilniaus miesto klinikinę ligoninę. Privažiavus gydymo įstaigą vaikas atgavo sąmonę, pasigirdo jo verksmas.

Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Vaikų ligų klinikoje mažylis buvo apžiūrėtas, nustatyta diagnozė, ir greitosios pagalbos automobiliu jis iš karto išvežtas į Santariškių klinikų Vaikų ligoninę. Kaip DELFI informavo ligoninės viešųjų ryšių atstovė Eugenija Kostinienė, toks sprendimas priimtas todėl, kad įstaigoje nėra galimybės suteikti pagalbą galvos traumos atveju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)