27 metų Lucy Copland ultragarso tyrimą atliekantis specialistas sakė, jog vaisius nejuda, nes „yra tingus“, skelbia „The Daily Mail“.

Tačiau jau tris atžalas auginanti moteris su specialisto teiginiu sutikti nenorėjo ir pradėjo reikalauti išsamesnių tyrimų, kurie galiausiai ir atskleidė, jog jos mažylis serga itin reta genetine raumenų ir kaulų liga, ir paprasčiausiai negali judinti savo galūnių.
Mažylis mirė po gimimo praėjus vos kelioms valandoms.

„Tai pasibjaurėtina. Jie man vis kartojo, koks „tingus berniukas“, o iš tikrųjų jis merdėjo. Mažylis netingėjo, jis tiesiog negalėjo pajudinti rankyčių ir kojyčių. Nuolat kartojau, jog kažkas tikrai negerai, nes vaisius pilve visai nesispardė. Jiems jis tebuvo tinginys, o aš turėjau jaustis paranojike. Kai galiausiai sužinojau, kas yra mažajam Alfie, buvau palaužta, juk manęs anksčiau niekas nenorėjo girdėti. Noriu, kad triumfuotų teisingumas, vardan Alfie. Tokios patirties nelinkėčiau nei vienai motinai“, - kalbėjo nelaiminga moteris.

Ultragarso tyrimas moteriai buvo atliktas 17-ą nėštumo savaitę Piterboro miesto ligoninėje 2012 metais.

„Kartą 17-ąją nėštumo savaitę jau buvau netekusi kūdikio, tad ultragarso tyrimas turėjo mane nuraminti, kad šį kartą viskas bus gerai. Jie sakė, jog nešioju nuostabų berniuką, tačiau pastebėjau, kad tyrimo metu jis visai nejuda. Man tai pasirodė keista“, - pasakoja britė.

20-ąją nėštumo savaitę atlikto ultragarso tyrimo metu situacija pasikartojo – vaisius nejudėjo.

„Vis klausinėjau, kodėl jis nejuda. Jis buvo tarsi statulėlė. Galvoje skambėjo pavojaus varpai, pradėjau verkti, nes jaučiau, kad taip neturi būti. Siaubingai jaučiausi. Tada ultragarso tyrimą daręs specialistas pasisuko į mane ir pasakė, kad taip nesijaudinčiau, jis tiesiog labai „tingus“. Buvau šokiruota. Jaučiau, kad taip būti negali“, - sunkiai žodžius renka moteris.

Dar po dviejų savaičių scenarijus pasikartojo – vaikas nejudėjo, motina vėl buvo raminama tingumo argumentu.

„Negalėjau atsipalaiduoti. Žinojau iš patirties, kad nenormalu, jeigu vaisius visai nejuda, tačiau manęs niekas nesiklausė“, - sakė L. Copland. Atlikti daugiau ultragarso tyrimų moteriai neleido. Per ateinančias tris savaites ji į ligoninę skambino 22 kartus, prašė pagalbos.

„Jutau, jog einu iš proto. Buvau tikra, kad vaikui kažkas negerai. Nenormalu lauktis 24 savaites ir nejusti kūdikio judesių. Buvau emociškai palūžusi ir maldavau atlikti dar vieną ultragarso tyrimą, tačiau man sakė, jog tai neduos jokios naudos. Net pradėjau manyti, jog mane tikrai apsėdo paranoja“, - sako tris atžalas auginanti moteris.
Galiausiai 26-ąją nėštumo savaitę jai buvo atliktas dar vienas ultragarso tyrimas. Pagaliau medikai sutarė, jog kažkas ne taip.
Moteris buvo pasiųsta pas specialistus į Notingamo ligoninę. Ten dirbantys medikai patvirtino, jog vaisius tikrai apsigimęs.

„Man visą laiką sakė, kad jam viskas gerai, tačiau iš tikrųjų jo būklė buvo tokia prasta, jog nejudėjo nei vienas sąnarys. Todėl jis ir buvo toks ramus. Štai kodėl nejudėjo ir nesispardė. Visa visai nebuvo tingumas. Buvau labai įsiutusi, tačiau tą akimirką man svarbiausias buvo sūnus“, - prisimena moteris.

Kai vaisiui buvo diagnozuotas FADS sindromas (Fetal akinesia deformation sequence), moteriai buvo patarta nėštumą nutraukti. Sergant šia liga, kaulai suauga vienas su kitu, sutrinka vidaus organų veikla.

Moteris nutraukti nėštumą atsisakė, nes buvo vilties, jog mažylis išgyvens. Tačiau 28-ąją nėštumo savaitę pasaulį po Cezario pjūvio išvydęs berniukas mirė po dviejų valandų – motina dar nebuvo atsigavusi po narkozės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)