Šią savaitę Austrijos sostinėje Vienoje buvo baigti rankos priderinimo darbai, Martynas jau turi nuolatinę bioninę ranką. Iki šiol kurį laiką jis mokėsi naudotis bioninės rankos atitikmeniu.

„Jaučiuosi fantastiškai, sunku apsakyti savo jausmus“, – pranešime spaudai cituojamas M. Girulis, kuris vis dar mokosi naudotis savo naująja ranka ir dabar turi daugybę paprastų svajonių. Viena pirmųjų – išmokti pačiam nueiti į parduotuvę apsipirkti.

M. Girulį su bionine ranka išlydint iš Vienos, vietos gyventojai, medikai bei Martyno draugai Vienoje organizavo vakarą, kuriame dalyvavo Lietuvos ambasadorė Loreta Zakarevičienė, Lietuvos ir Austrijos lietuvių draugijos vadovas biofizikos ir biomedicininės technikos profesorius Eugenijus Kaniušas, Austrijos užsienio reikalų ministerijos atstovai, profesorius Oskaras Aszmannas, kuris visą laiką konsultavo Martyną ir bene labiausiai prisidėjo prie to, kad neįgalus vaikinas iš Lietuvos galėtų paspausti ranką ne tik savo draugams, bet ir tiems, kuriems trūksta vilties.

Bioninė ranka kainavo beveik 320 tūkst. litų (92 tūkst. eurų), didžiąją dalį šios sumos Sveikatos apsaugos ministerijos rūpesčiu finansuoja Valstybinė ligonių kasa. Nemažai kainavo ir daugybė sudėtingų M. Giruliui atliktų operacijų Vienoje. Jos finansuotos iš šeimos lėšų bei iš gyventojų, labdaros organizacijų surinktos paramos.

Martyno Girulio labdaros ir paramos fondas ketina Lietuvoje skleisti informaciją apie bioniką, ir, padedami specialistų, ieškoti žmonių, kuriems bionika gali padėti pagerinti gyvenimo kokybę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)