Stebėdami laikotarpį nuo 2006 metų sausio iki 2011 metų kovo, jie taip pat mėgino nustatyti, ar tai priklauso nuo metų laiko, rašo „Discovery News“.

Mokslininkai jau 2007 metais buvo pastebėję, kad Jungtinių Valstijų jaunimo seksualinio aktyvumo ciklas trunka maždaug pusę metų. Tuomet buvo tiriami vadinami žiemos švenčių ir vasaros atostogų efektai.

Mokslininkai buvo nustatę, kad kalėdiniu periodu išauga ir prezervatyvų pardavimai. Tas pats vyksta ir vasarą. Dabar psichologai Patrickas ir Charlotte Markey iš Vilanovos universiteto Pensilvanijoje bei Radžerso Universiteto Naujajame Džersyje patvirtino, kad žmonių seksualinis aktyvumas iš tikrųjų yra sezoninis: būtent minėtais laikotarpiais žmonės internete labiausiai ieškodavo informacijos, susijusios su seksu. Jų tyrimo rezultatai skelbiami žurnalo „Archives of Sexual Behavior“ šio mėnesio numeryje.

Pasak tyrėjų, gautus duomenis galima išnaudoti nustatant laiką, kuris labiausiai tiktų informacinei kampanijai, propaguojančiai saugų seksą. Nustatyti, kur slypi sezoninio seksualinio aktyvumo priežastis, mokslininkams nepavyko.

Gali būti, kad ji susijusi su paprasčiausiu biologiniu ciklu. Tačiau negalima atmesti ir to, kad seskualinio aktyvumo sezoniškumas šiuolaikiniame pasaulyje yra socialinės organizacijos rezultatas – juk būtent vasarą ir žiemą dažniausiai išeinama atostogų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (444)