PKR siunčia smegenims signalą apie virusinę infekciją. Tuo pačiu molekulė reguliuoja neuronų tarpusavio veiklos procesą (būtiną atminčiai) ir stresinį atsaką. Virusas yra tam tikra streso forma. Alzheimerio liga sergančių žmonių smegenys patiria stresą, todėl išlaisvinamos PKR.

Kai genų inžinerijos metodais graužikų organizme slopino PKR, kita molekulė – gama interferonas gerino ryšį tarp neuronų ir skatino efektyviau funkcionuoti smegenis. Mokslininkai tikisi, kad inicijavus tokį procesą žmogaus smegenys, pavyks išspręsti daugelį problemų.

PRK inhibitoriaus injekcijos arba tabletės gali tapti gydymo metodu ne tik sergantiems Alzheimerio liga, bet ir sveikiems žmonėms, norintiems pagerinti atmintį. Kaip parodė eksperimentas, molekulės slopinimas sveikatai nepakenkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją