Sekmadienį, spalio 26 dieną, 4 val. ryto laikrodžio rodykles reikės pasukti vieną valandą atgal.

Kas reiškia, jog miegosime valandą ilgiau. Nepaisant to, kai kurie žmonės tikina, jog toks laiko sukiojimas neretai atsiliepia jų sveikatai, o po atsukimo sutrinka miegas.

Tuo metu, psichiatras - psichoterapeutas Raimundas Alekna „Žinių radijui“ sakė, kad laiko sukiojimas gali daryti didelę įtaką, bet nebūtinai blogąja prasme.

„Tas žinojimas, kad laikas bus persuktas, turi atvirkščiai pozityvų poveikį. Vien žinojimas, kad galėsime miegoti valanda ilgiau, jau gerai nusiteikia žmogus. Sunkiau yra, kada keltis reikia anksčiau pavasarį. Ilgesnis miegas suteikia daugiau žvalumo ir optimizmo. Tai net ir darganotą rudens dieną žmogus yra žvalesnis bei darbingesnis“,- aiškino R.Alekna.

Tuo metu tiems, kurie vis dėlto skundžiasi miego sutrikimais, psichoterapeutas patarė laikytis miego režimo.

„Pats naudingiausias, fiziologiškiausias miegojimo laikas yra nuo 10 valandos vakaro iki 1-2 val. nakties. Tas laikas yra pats naudingiausias. Tai geriau pamiegoti nuo 10 val. vakaro iki 4 val. ryto, negu nuo 1 val. nakties iki 12 val. dienos. Mat būtent tuo laiku gaminasi tam tikros medžiagos, kurios vaikams padeda augti, pagyvenusiems žmonėms lėtina senėjimo procesus, o vidutinio amžiaus žmonėms padeda greičiau atgauti jėgas, stabilizuojasi jų nervų sistema. Vien disciplinos laikymasis garantuoja, kad tu tokiu laiku miego ir norėsi“,- patarimų negailėjo specialistas.  

Pasak R.Aleknos, blogas miegas simbolizuoja, kad mes ne visiškai teisingai nugyvenome dieną. Tačiau ir tokiu atveju yra išeičių, padedančių gerai išsimiegoti.

„Labai praktiška išsimaudyti  po karštu dušu, nes organizmas įkaista, atiduoda daugiau šilumos ir miegui tai turi reikšmės. Taip pat padeda kai kurie maisto produktai, tai bananai, rūgpienis. Jeigu žmogus per dieną patyrė daug streso, labai naudinga pasivaikščioti lauke bent valandą laiko, kad sudeginti visus streso hormonus. Taip pat poveikį turi ramios muzikos klausymas. Prieš miegą patartina paskaityti knygą“,- sakė psichoterapeutas.

Laida „Žvilgsnis“ transliuojama darbo dienomis 11.10 val.