Makaronų vanduo labai praverčia gaminant padažą prie makaronų – jis suriša padažą ir makaronus, pagerina padažo skonį ir tekstūrą. Pateikiame patarimų, kaip kuo geriau išnaudoti vandenį, kuris lieka išvirus makaronus, rašo kulinarinė sveitainė cookinglight.com.

Visų pirma, pamirškite, kaip jus mokė virti makaronus patį pirmą kartą – jų tikrai nereikia virti didžiuliame kiekyje vandens. Nuostabų skonį ir savybes makaronų nuovirui suteikia į vandenį iš makaronų išsiskyręs krakmolas, tad kuo daugiau vandens pilsite, tuo labiau atskiesite krakmolą, ir jis nebeturės jokio poveikio.

Tai gali skambėti kaip erezija, bet ši tendencija vis labiau populiarėja ir tarp profesionalių virėjų, ir tarp mėgėjų: vandens pilkite tik tiek, kad jis uždengtų makaronus, kai jie verda. Makaronai nesulips, jei pirmas dvi minutes intensyviai juos maišysite. Tokiu būdu išvirus makaronus, jų nuoviras bus maloniai klampus nuo krakmolo.

Kelis šaukštus tokio nuoviro galima pilti į makaronus, kai jie baigia virti. Padažą gaminkite atskirame prikaistuvyje. Nuo nuoviro padažas geriau prilips prie makaronų, bus malonios šilkinės tekstūros.
Na ką gi, dalį nuoviro panaudojome. Tačiau jei likutį išpilsite, makaronų dievai vis vien raudos.

Makaronų nuovirą traktuokite kaip sultinį ir užšaldykite mažais kubeliais (puikiai tinka ledo padėkliukai), kuriuos galėsite įmesti į sriubą, troškinį, ryžių patiekalą ar net per tirštą padažą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)