Kulinarinis nusikaltimas: klaida, kurią darote virdami makaronus

 (74)
Jei išvirę makaronus jų nuovirą išpilate į kriauklę – darote kulinarinį nusikaltimą. Galbūt jis nėra labai sunkus, bet tai tikrai blogas įprotis, kurio reikėtų atsikratyti.
© Shutterstock nuotr.

Makaronų vanduo labai praverčia gaminant padažą prie makaronų – jis suriša padažą ir makaronus, pagerina padažo skonį ir tekstūrą. Pateikiame patarimų, kaip kuo geriau išnaudoti vandenį, kuris lieka išvirus makaronus, rašo kulinarinė sveitainė cookinglight.com.

Visų pirma, pamirškite, kaip jus mokė virti makaronus patį pirmą kartą – jų tikrai nereikia virti didžiuliame kiekyje vandens. Nuostabų skonį ir savybes makaronų nuovirui suteikia į vandenį iš makaronų išsiskyręs krakmolas, tad kuo daugiau vandens pilsite, tuo labiau atskiesite krakmolą, ir jis nebeturės jokio poveikio.

Tai gali skambėti kaip erezija, bet ši tendencija vis labiau populiarėja ir tarp profesionalių virėjų, ir tarp mėgėjų: vandens pilkite tik tiek, kad jis uždengtų makaronus, kai jie verda. Makaronai nesulips, jei pirmas dvi minutes intensyviai juos maišysite. Tokiu būdu išvirus makaronus, jų nuoviras bus maloniai klampus nuo krakmolo.

Kelis šaukštus tokio nuoviro galima pilti į makaronus, kai jie baigia virti. Padažą gaminkite atskirame prikaistuvyje. Nuo nuoviro padažas geriau prilips prie makaronų, bus malonios šilkinės tekstūros.
Na ką gi, dalį nuoviro panaudojome. Tačiau jei likutį išpilsite, makaronų dievai vis vien raudos.

Makaronų nuovirą traktuokite kaip sultinį ir užšaldykite mažais kubeliais (puikiai tinka ledo padėkliukai), kuriuos galėsite įmesti į sriubą, troškinį, ryžių patiekalą ar net per tirštą padažą.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Sveikatos naujienos

Kas ketvirta moteris nedrįsta apie tai prabilti: „nekalta“ liga, dėl kurios kenčia ir lytinis gyvenimas (20)

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, kas ketvirta moteris ir kas kas dešimtas vyras turi šlapimo nelaikymo problemų. VšĮ „Inkocentras“ direktorė Jurga Misevičienė pripažįsta – Lietuvoje situacija tokia pati, tačiau problemą gilina ir begalė šią ligą supančių mitų.

Statybinė organizmo ląstelių medžiaga, kurios trūksta daugeliui lietuvių (12)

Omega grupės riebalų rūgštys – vienos svarbiausių mūsų organizmo ląstelių statybinių medžiagų. Jos reikalingos viso organizmo darniai veiklai – odai, smegenimis, kraujotakos ir kvėpavimo sistemoms.

Sraigių nuodai gali labai praversti medicinoje (3)

Naujo mokslinio tyrimo rezultatai parodė, kad mažų jūros sraigių nuodai gali būti panaudoti kuriant vaistus pacientams, kenčiantiems nuo chroniško skausmo.

Lietuva išlieka širdininkų šalimi (21)

Ekspertai teigia, kad Lietuvoje sergamumas širdies ir kraujagyslių ligomis išlieka vienas didžiausių Europoje. Naujausią Europos šalių širdies indeksą pristatę tyrėjai tvirtina, jog situacija prastesnė tik Kipre ir Bulgarijoje. Anot specialistų, didelę riziką kelią nesveikas gyvenimo būdas ir mažas vaikų fizinis aktyvumas.

Kada balta duona nestorina (16)

Balta duona jau seniai peikiama, bet, regis, naujas tyrimas turi ją išteisinančių argumentų.