Jo teigimu, sunkiausiai sužalotų jaunuolių sveikatos būklė nepablogėjo, truputį galima įžvelgti pagerėjimą. "Bet tai nereiškia, kad jų būklė stabilizavosi", - sakė gydytojas.

Anot jo, netrukus bus galima galvoti apie likusių penkių nukentėjusiųjų transportavimą į namus.

"Daliai jų po kelių dienų, į savaitės pabaigą, stacionarus gydymas nebebus būtinas. Bet įvertinus tai, kad jie neturi, kur gyventi Lietuvoje, kaip transportuotis, leisime likti, kiek reikės", - teigė R.Rimdeika.

Pasak jo, pirmadienį KMUK gydomus čekų skautus aplankė Čekijos ambasadorius Radekas Pechas. Slaugyti sužalotų vaikų atvyksta ir jų tėvai, artimieji. Į KMUK atvyko ir draudimo bendrovių atstovai.

Kauno rajono policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkiai sužalotų skautų iš Čekijos.

Kauno rajono policijos komisariato viršininkas Romas Oželis antradienį BNS sakė, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas pirmadienį pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už kūno sužalojimą.

Anot jo, įtarimai dar niekam nėra pateikti šioje byloje.

Komisariato vadovas neslėpė turįs abejonių dėl šio tyrimo baigties, mat net nustačius neprižiūrėto ir pavojų kėlusio pastaro savininką, nežinia, ar pavyks jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

"Jis yra atsakingas už pastaro nepriežiūrą, bet jis nesiūlė turistams savo paslaugų, nebuvo skelbimo, kviečiančio užeiti į vidų. Įvyko nelaimingas atsitikimas", - sakė R.Oželis.

Jo teigimu, Baudžiamajame kodekse nėra numatyta atsakomybės už pastatų nepriežiūrą, už tai esą numatoma administracinė atsakomybė.

Kauno rajono policijos komisariato viršininkas sakė, kad šiuo metu laukiama Kauno rajono savivaldybės išvadų dėl nelaimę atnešusio pastato būklės ir savininkų.

Nelaimė dviratininkus iš Čekijos ištiko sekmadienio pavakare Kauno rajono Pakapių kaime, kai jiems nuo stipraus lietaus slepiantis apleistame pastate, šis užgriuvo. 11 žmonių buvo sužeisti: 9 nuvežti į KMUK, du - į Kėdainių ligoninę. Abi įstaigos po vieną sužeistąjį išleido gydytis ambulatoriškai.

Iš viso pastate buvo apie 15 žmonių.

Naujienų agentūra ČTK pranešė, kad nukentėjusieji yra skautai. Iš viso žygyje Lietuvoje dalyvavo 22 skautų grupė.

Anot Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, ant turistų užgriuvo sugriuvęs apleistas pastatas, kurio viena siena buvusi mūrinė, kita dalis medinė, stogas - šiferio.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją