Cukrus yra pirmas ingredientas, kurio reikėtų vengti. Baltasis ar rudasis cukrus – tai neturi jokios reikšmės, šis produktas nėra tinkamas sveikai mitybai. Taip pat skaitant produktų etiketes reikėtų atsižvelgti, kiek juose yra angliavandenių – jei jų daug, galite nuspėti, kad suvartosite nemažą dozę cukraus.

Jei cukraus suvartosite per daug – jis virs riebalais, todėl saldžiai valgantys žmonės dažnai yra nutukę. Sveriant per daug gresia infarktas, diabetas, aterosklerozė. Gausus cukraus vartojimas silpinina natūralų apetitą, trinka kasos darbas, endokrininių sistemų veikla, sutrikdomas visos imuninės sistemos veikimas.

Tačiau dar didesnė ir klastingesnė blogybė maiste – didelės fruktozės koncentracijos kukurūzų sirupas. Tai dirbtinis saldiklis, naudojamas visiems gaiviesiems gėrimams gaminti. Didelės fruktozės koncentracijos kukurūzų sirupas greitai sukelia priklausomybę ir todėl didina antsvorio riziką.

Fruktozė, kaip mano mokslininkai, gali būti silpnaprotytės, onkologinių ligų priežastis.

Trečias maisto produktas, kurio ragina atsisakyti gydytojas A. Unikauskas, – išvalyti kvietiniai miltai. Gamybos proceso metu valant, balinant ir smukinant kvietinius miltus dingsta visos naudingosios medžiagos, todėl patariama tokius miltus keisti rupiais.

Koks ketvirtas ingredientas, kurio vertėtų vengti, sužinokite pasižiūrėję laidos ištrauką.