Melburne atliktas tyrimas jau pakeitė daugelio vaikų, dalyvavusių šiame klinikiniame tyrime, gyvenimus, rašo „The Guardian“. 

Mokslininkai iš Melburno vaikų tyrinėjimų instituto 30 vaikų 18 mėnesių kasdien duodavo vis didesnes žemės riešutų baltymų dozes kartu su probiotikais. Tyrimo metu naudojamų probiotikų kasdienė dozė prilygdavo 20 kg jogurto. Tyrimo pabaigoje 80 proc. vaikų galėdavo valgyti žemės riešutus be jokios alerginės reakcijos. 

„Daug vaikų ir jų šeimų mano, kad tai pakeitė jų gyvenimą. Jie yra labai laimingi, jie jaučia palengvėjimą, - sakė pagrindinė tyrėja Mimi Tang. – Šis tyrimas yra pirmas esminis žingsnis gydant alergiją žemės riešutams ir, galbūt, kitas alergijas maisto produktams“.   

Australijoje beveik trys iš šimto vaikų yra alergiški žemės riešutams. 

„Susitelkėme ties alergija žemės riešutams, nes ji išlieka visą gyvenimą ir dažniausiai sukelia maisto anafilaksiją, galinčią baigtis mirtimi“, - sakė M. Tang. 

Dabar reikia naujo tyrimo, kuris parodytų, ar pacientai galės toleruoti žemės riešutus ir ateityje.

„Darysime tolesnį tyrimą, kurio metu prašysime vaikų aštuonioms savaitėms pašalinti žemės riešutus iš savo maisto raciono ir po to tikrinsime, ar jie vis dar galės juos toleruoti“, - pažymėjo ji. 

Tačiau M. Tang įspėjo, kad tėvai nebandytų tokio gydymo namuose. 

„Kai kurios šeimos gali sugalvoti išbandyti šį gydymą namuose, bet mes griežtai nerekomenduojame to daryti. Tyrimo metu kai kuriems vaikams pasireiškė alerginė reakcija, kartais – labai stipri“.   

„Kol kas šis gydymo metodas gali būti taikomas tik stebint gydytojams, kaip klinikinio tyrimo dalis“, - pabrėžė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)