Šia LSKA priklausančių klubų iniciatyva siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į didėjančią Lietuvoje fizinio aktyvumo stokos problemą, padrąsinti žmones išmėginti skirtingas sportavimo formas ir paskatinti gyventi aktyviai, rašoma pranešime spaudai.

Sporto ir sveikatingumo klubuose lankytojams bus sudarytos galimybės ne tik išbandyti savo jėgas įvairių treniruočių metu, bet ir gauti naudingų patarimų bei rekomendacijų iš profesionalių trenerių.

LSKA prezidentas Aurimas Mačiukas sako, kad tokios sporto ir sveikatingumo klubų atvirų durų dienos Lietuvoje rengiamos pirmą kartą. Pasak jo, tokiu būdu siekiama paskatinti tuos, kurie niekada nėra lankęsi sporto klubuose ir nedrįsta į juos ateiti.

„Dėl šios priežasties mes ir raginame lankytojus tiesiog užsukti ir susipažinti su sporto klubų veikla, pažiūrėti, kokios treniruotės yra siūlomos, jas išbandyti. Asociacijai priklausančių sporto klubų treneriai bus pasiryžę atsakyti į visus lankytojams rūpimus klausimus apie skirtingas treniruotes bei galės kiekvienam asmeniškai patarti, kokia sporto programa jiems labiausiai tiktų“, – teigia A. Mačiukas.

Jis atkreipia dėmesį, kad lietuvių fizinis aktyvumas yra nepakankamas, daugelis žmonių dirba sėdimą darbą ir apskritai per mažai juda.

„Fizinio aktyvumo stoka lemia įvairiausius susirgimus, todėl Lietuvos sveikatingumo klubų asociacija nori paskatinti žmones daugiau judėti ir pradėti rūpintis savo sveikata“, – sako LSKA prezidentas.

Atvirų durų dienų metu sporto klubai lankytojus kvies atlikti įvairių tipų nemokamus fizinio pajėgumo testus, parodančius žmogaus fizinės būklės duomenis, kai kuriuose klubuose bus atliekami kūno sudėties analizės testai.

Šiuo metu prie akcijos jau prisijungė daugiau nei dvidešimt sporto ir sveikatingumo klubų visoje Lietuvoje. Iniciatyvą palaikančių klubų skaičius nuolat didėja, todėl LSKA kviečia kreiptis į artimiausią sporto klubą ir pasitikslinti, ar klubas dalyvauja atvirų durų dienos projekte.

Kviečiame įsivertinti, ar pakankamas Jūsų fizinis aktyvumas, pagal vieną paprastą Kasari testą.

Kasari testas
Kasari testas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)