„Johnson’s“ purškiklyje yra kelios sudedamosios medžiagos, kurios padeda iššukuoti plaukus. Ir šį purškiklį gali naudoti ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai. Beje, jis taip pat nedirgina akių.

Ar tikrai?

BTMS

BTMS yra pagrindinis susivėlusių plaukų „priešas“. Gaminamas iš rapsų aliejaus jis pasižymi puikiomis glotninančiomis savybėmis. Šios medžiagos molekulės jungiasi su keratinu ir padengia plaukus padarydamas juos slidžius. Ši medžiaga yra itin efektyvi, bet labai švelni, todėl ją galima naudoti ir vaikams skirtuose produktuose. Vienintelis jos trūkumas yra į žuvies primenantis kvapas. Tačiau jį lengvai padeda užmaskuoti pridėtas kvapas.

Cetearilo alkoholis

Cetearilo alkoholis yra BTMS „bendrininkas“, todėl šios dvi medžiagos yra dažnai maišomos kartu ir vėliau parduodamos gamintojams, kaip „Johnson’s“. Dviejų medžiagų – cetilo alkoholio ir stearilo alkoholio mišinys yra emulsiklis, kuris padeda stabilizuoti visą formulę.

Natrio benzoatas, citrinos rūgštis

Kokia prasmė būtų kovoti su besiveliančiais plaukais ir purkšti sau ant galvos pelėsius ir bakterijas? Konservantas natrio benzoatas apsaugo nuo įvairių patogenų, net jei produktas yra laikomas šiltoje ir drėgnoje vietoje. O citrinos rūgštis mažina pH lygį, kas padeda BTMS išlikti stabiliam, o taip pat sunaikinti kelis nekviestus padarus.

Dimetikonas

Ši medžiaga atlieka dvigubą funkciją. Šis silikono pagrindo cheminis darinys ne tik glotnina plaukus ir leidžia juos lengvai iššukuoti ir suteikia blizgesio. Jis taip pat neleidžia skysčiui putoti, kai jis purškiamas. Juk vis dėlto „No More Tangles“ yra purškilis, o ne plaukų putos.

Trisiloksanas

Tai dar viena silikono pagrindo medžiaga, glotninanti plaukus. Trisiloksanas po kurio laiko išgaruoja palikdamas plaukus švelnius jų neapsunkindamas.

Polisorbatas 20

„Johnson’s“ purškiklis nuo plaukų vėlimosi „No More Tangles“ sudarytas iš medžiagų, ukrias reikia priversti „draugauti“. Polisorbatas 20 yra emulsiklis, kuris sujungia vandens ir aliejaus pagrindo medžiagas tarsi tiltas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)