Gegužės pabaigoje nuskambėjo atvejis, kai Majamyje buvo sučiuptas vyras, kuris užpuolė vieną benamį ir atsikando jo veido. Vos po kelių dienų vienas Merilando valstijos Morgano universiteto studentas prisipažino nužudęs ir sukapojęs savo kambarioką bei suvalgęs jo širdį ir smegenis.

Vienas keisčiausių atvejų įvyko 2006 metais Vokietijoje, kai Arminas Meiwesas internete paskelbė ieškantis aukos, kuri sutiktų būti nužudyta ir suvalgyta. Toks savanoris atsirado - Berndas Jürgenas Brandesas. A.Meiwesas jį nužudė ir dešimt mėnesių maitinosi žmogiena.

Jennifer Viegas „Discovery News“ rašė, kad šiuolaikiniame pasaulyje kanibalizmas yra retas, bet vis dar egzistuoja. Ji taip pat nurodė atvejį Brazilijoje, kai du įtariamieji prisipažino nužudę mažiausiai dvi moteris, suvalgę kai kurias jų kūnų dalis, o likusias panaudoję mėsos pyragams, kuriuos pardavinėjo San Paulo gatvėje. Vienas iš žudikų tvirtino, jog taip elgėsi dėl religinių motyvų.

Kanibalizmą kartais praktikuoja žudikai. Žudikas maniakas Jeffrey Dahmeris praėjusio amžiaus 9-ojo dešimtmečio pabaigoje ir 10-ojo pradžioje nužudė kelias aukas ir suvalgė kai kurias jų kūnų dalis. 1994 metais Henry Heepe iš Ohajo nužudė savo motiną, ją sukapojo ir išvirė kai kurias jos kūno dalis. H.Heepe teigė nužudęs savo motiną, nes ji buvo „vampyriškas velnias“.

Dažnai žmogieną valgantys kanibalai ar žudikai mano, jog žmogaus kūno dalys suteiks jiems ypatingų galių ar sugebėjimų. Tokia idėja ateina iš senovės. Gentys Pietų Amerikoje, Indonezijoje ir kitur iki pat XX amžiaus rinkdavo karo trofėjus – nukirstas žmonių galvas ar galūnes. Tokius trofėjus jie laikydavo magijos šaltiniu.

J. Viegas pažymi, jog kanibalizmo tematiką galima aptikti ir didžiosiose religijose, pavyzdžiui Romos Katalikų atšakoje. Duona ir vynas per procesą, kuris vadinamas transsubstanciacija, virsta Jėzaus Kristaus Kūnu ir Krauju, kurį valgo ir geria tikintieji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)