Kaip DELFI informavo prie kardiologo kabineto laukę žmonės, pirmadienį apie 12 val. jie pamatė kniumbantį senyvą stambų vyrą. Pasak pacientų, kardiologo seselė tuojau pat telefonu iškvietė pagalbą, rado masažuoti mokantį gydytoją.

„Norime viešai padėkoti kardiologo seselei, bet kitais gydytojais likome nusivylę, susidarė įspūdis kad jie mieliau būtų ir toliau užsiėmę savais darbais“, – piktinosi pacientai.

Antakalnio poliklinikoje pacientus konsultavęs kardiologas Rokas Šerpytis taip pakomentavo situaciją: „Tą dieną dėl vairuotojo teisių pratęsimo į polikliniką atėjusį vyrą, kurio amžius per 80 metų, pas kardiologą siuntė jo šeimos gydytoja. Žmogų prie kardiologo kabibeto ištiko staigi mirtis. To žmogaus laimė, kad tai atsitiko prie kardiologo kabineto. Pacientas buvo gaivintas“.

Pasak gydytojo, užrašius elektrokardiogramą nebuvo širdies veiklos,o šios būklės metu defibriliatorius nenaudojamas.

„Pacientui buvo taikomas išorinis masažas, ventiliacija Ambu maišu, skirtas adrenalinas. Gaivinimo metu atstatyta širdies veikla ir galiausiai pacientas pilnai atgavo samonę. Visiška netiesa, kad greitoji medicinos pagalba buvo iškviesta todėl, kad gydytojai nieko nedarė. Atgaivintam vyrui buvo būtinas stacionarinius gydymas, todėl ir iškivetėme greitąją medicinos pagalbą“, - DELFI teigė kardiologas R. Šerpytis.

Situaciją stebėjusius pacientus labiausiai nustebino kaip tik tai, kad susmukusiam vyrui buvo iškviesta greitoji pagalba, „nors žmogus sunegalavo 9 aukštų poliklinikoje, kur dirba šimtai gydytojų“.

Kitas juos šokiravęs dalykas, kad tik greitosios pagalbos medikai atsinešė elektros šoką. Kaip tikino žmonės, jie nematė, kad elektros šokas būtų paimtas iš 608 numeriu pažymėto kardiologo kabineto.

Pasak pacientų, išvežant žmogų „kažkuris Antakalnio poliklinikos darbuotojas leptelėjo greitosios pagalbos vyrams: „Dabar jis jūsų“, o jie atsakė „Taip!“ Žmonės klausė, ką reiškia tokie juokeliai ir DELFI prašė pasidomėti, ar pacientas išgyveno.

Saugesnės vietos patirti infarktą prieš kardiologo durų atrodo ir negali būti. Taip iki pirmadienio atrodė įvykio liudininkams.

Pacientai paprašė išsiaiškinti, ar visada tokiais atvejais į polikliniką kviečiama greitoji? Ar dirbantys gydytojai nepajėgūs padėti sunegalavusiam žmogui? Greitosios pagalvos buvo laukiama 20 minučių. Gal vietoje dirbantis kardiologas pagalbą galėjo suteikti operatyviau?

Poliklinikos administracija: pacientui suteikta tinkama pagalba

Atsakydama į pacientų klausimus Vilniaus Antakalnio poliklinikos direktoriaus pavaduotoja medicinai Ingrida Savickienė pasidžiaugė, kad paciento gyvybė buvo išgelbėta, jam buvo suteikta tinkama skubi medicinos pagalba.

„VšĮ Antakalnio poliklinikoje gydosi daugiau kaip 80 000 pacientų, kiekvieną dieną čia apsilanko apie 4000 pacientų. Natūralu, kad kai kuriems pacientams tenka teikti ir būtinąją medicinos pagalbą – ne tik prie kardiologo kabineto, bet ir kitose poliklinikos vietose", – komentare DELFI teigė direktoriaus pavaduotoja.

Skubios pagalbos teikimo tvarka – veiksmai, atsakomybės ir kita – reglamentuota poliklinikos būtinosios medicinos pagalbos teikimo tvarkoje. Įprastai skubią medicinos pagalbą teikia budintys šeimos gydytojai, visa reikalinga įranga laikoma numatytose ir visiems žinomose poliklinikos vietose.

„Skubią medicinos pagalbą šeimos gydytojai teikia taip pat profesionalai kaip ir kardiologai“, – pabrėžė I. Savickienė.

Pasak specialistės, poliklinikoje teikiamos tik ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros paslaugos, todėl prireikus stacionarinių asmens sveikatos priežiūros paslaugų, visada kviečiama greitoji medicinos pagalba. „Jūsų minėtu atveju pacientas kaip tik ir buvo pervežtas tolimesniam stacionariniam gydymui“, – paaiškino įstaigos administracijos atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (460)