Mitybos ekspertai pataria, kaip per tris dienas atnaujinti savo kepenis, kad atgautume energiją, apvalytume savo odą ir geriau miegotume.

Pataria garsi Australijos mitybos specialistė, knygų autorė Jessica Sepel, pati kas mėnesį surengianti labai efektyvų trijų dienų poilsį savo kepenims. Reikės tik trumpam atsisakyti kai kurio maisto, kuris slegia jūsų organizmą.

Keletas paprastų patarimų:

Į gaminamus patiekalus dėkite žolelių, natūralių prieskonių ir citrinos sulčių, suteikdami jiems nuostabaus skonio.

Paragaukite kiaulpienių šaknų kavos, kuria galite pakeisti įprastos kavos puodelį.

Jei labai norisi ko nors saldaus, išgerkite vandenyje ištirpinto magnio citrato.

Mitybos specialistė pati kas mėnesį daro kepenų perkrovimo pertrauką nuo pirmadienio iki ketvirtadienio ryto. „Kai rašiau savo naują knygą Los Andžele, gerdavau per daug vyno. Nusprendžiau suteikti savo kūnui trijų dienų mitybos atokvėpį, kuris netrukus tapo kas mėnesį atliekamu kepenų valymo ritualu. Jei nebevalgysite to, kas sukelia įtampą jūsų viduriams, žarnynas pats atsinaujins“, - sako J. Sepel.

Ji pataria bent tris dienas per mėnesį atsisakyti kofeino, pieno (išskyrus natūralų jogurtą), alkoholio ir raudonos mėsos.

„Jei atsisakysite šių keturių pagrindinių dalykų, tada turėsite apriboti ir transriebalų bei cukraus vartojimą. Nereikėtų padauginti ir daug cukraus turinčių vaisių“, - sako mitybos ekspertė.

Vis dėlto ji rekomenduoja valgyti sezonines daržoves, uogas, kuriose mažiau fruktozės, grūdus, aukštos kokybės žuvį, vištieną ir kiaušinius. Taip pat labai gerai būtų vituvėje kuo dažniau naudoti alyvuogių aliejų. „Riešutai, sėklos ir ankštinės daržovės irgi puikiai dera, kaip ir kasdien išgerti du ar tris litrus filtruoto vandens“, - sako specialistė.

„Tris dienas sveikai maitinantis, jūsų energijos lygis pašoks drastiškai, oda taps skaistesnė, o miegas – gilesnis, ir smaližiauti visiškai nesinorės. Be to, nesijausite apsunkę, stresuojantys ir pavargę, atsiras daugiau motyvacijos dirbti ir gyventi“, - užtikrino mitybos ekspertė.