Iš dalies tai yra tiesa, todėl jiems reikia išmokti nukreipti savo dėmesį kitur (tai nelengva, nes mintys nuolat grįš prie cigaretės). Dirbkite, žiūrėkite televizorių, skaitykite mėgstamas knygas ir klausykitės muzikos – darykite viską, kas jums įdomu ir teikia džiaugsmo bei teigiamų emocijų. Taip užimsite malonumų centrą ir numalšinsite norą prisidegti cigaretę.

Tačiau šis aspektas labiau susijęs su psichika ir emocijomis. Tuo tarpu pagrindinė antsvorio priežastis yra kur kas sudėtingesnė ir mažai priklauso nuo jūsų tolesnio elgesio. Nuolat rūkant, organizmas pradeda tinginiauti ir nustoja gaminęs nikotino rūgštį (dar vadinamą niacinu, vitaminu B3 ar vitaminu PP), kuri dalyvauja virškinimo bei medžiagų apykaitos procesuose.

Metus rūkyti, jūsų mitybos racione turi atsirasti maisto produktų, turinčių nikotino rūgšties – tai padės lengviau įveikti priklausomybę nuo nikotino ir sureguliuos medžiagų apykaitą. Pagrindiniai vitamino B3 šaltiniai yra kruopos (ypač grikių), rupių miltų duona, ankštinės daržovės, mėsa, mėsos subproduktai (kepenys, širdys, inkstai), žuvis, pienas, vaisiai ir daržovės.

Atsisakius cigaretės, reikia laikytis pagrindinio dietos principo – nekentėti alkio. Tokia dieta turi būti lengvai pernešama ir nereikalauti iš jūsų valios pastangų (kurios šiuo metu turi būti nukreiptos tik tam, kad nepasiduotumėte pagundai vėl griebtis cigaretės) Taigi jums labiausiai tiks tos dietos, kurios griežtai neriboja suvartojamo maisto kiekio, pavyzdžiui, maisto derinimo sistema.

Turint galvoje rekomenduojamus produktus, jūsų racionas galėtų būti toks:

Pusryčiams: košė (grikių arba avižų), virta su vandeniu arba 0,5 proc. riebumo pienu, arba rupių miltų duonelės (jei norite, galite užsitepti medaus ar uogienės su fruktoze), arbata arba kava. Pusryčiams taip pat galite rinktis rūgštaus pieno produktus (jogurtą, kefytą, naminį sūrį) arba vaisius (galite įsidėti medaus ar džemo su fruktoze).

Pietums: patiekalas iš baltyminių produktų (mėsos ar žuvies) su daržovių garnyru, daržovių salotos, jei pageidaujate – sriuba (daržovių, su mėsa ar žuvimi, tačiau be kruopų, bulvių ir makaronų).

Taip pat galite rinktis kietųjų miltų makaronus (arba keptą bulvę, ankštinius) su daržovėmis, daržovių salotas (su citrinų sultimis ar actu, bet be riebalų ir aliejaus), daržovių sriubą.

Vakarienei: galite valgyti tą patį, ką ir pietums (išskyrus sriubą), arba tik vaisius (daržoves), arba rūgštaus pieno produktus.

Venkite produktų, turinčių cukraus. Saldus maistas hormonų lygyje gali greitai pakelti nuotaiką (o tai šioje situacijoje labai aktualu).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)